Quantcast

http://picasion.com/

Η Δώρα Νιώπα της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» στη HuffPost για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το «Women Changing Greece» είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α., όπου 9 γυναίκες μιλούν για την συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αμερική υπό την αιγίδα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών που έδρασαν ως καταλύτες για αλλαγές που τις ώθησαν να πρωτοπορήσουν
στην Ελλάδα. Στο τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο, δύο γυναίκες μοιράζονται την εμπειρία τους στις ΗΠΑ σχετικά με την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Δώρα Νιώπα, κοινωνική λειτουργός στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί», συμμετείχε το 2016 στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ για Θέματα Παιδικής Κακοποίησης. «Ένα κομμάτι της δικής μου προσωπικότητας και ένα κομμάτι της προσωπικότητας του παιδιού συνδέονται σε καθημερινή βάση και αυτό με τον καιρό πλάθεται και βλέπεις ότι όντως δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης. Ίσως για μερικά παιδιά είναι η πρώτη σχέση εμπιστοσύνης που σχηματίζεται στη ζωή τους,» λέει στο βίντεο.

Η Νίκη Ρουμπάνη, πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, ήταν Διεθνής Επισκέπτρια στο Πρόγραμμα Ηγεσίας για Θέματα Παράνομης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων στις ΗΠΑ το 2002. «Έχουμε περάσει μεγάλες οικονομικές περιπέτειες, μας έχουν απειλήσει, μας έχουν κυνηγήσει. Ιδιαίτερα άνθρωποι που βγάζουν χρήματα, επειδή η βία βγάζει χρήματα. Το σωματεμπόριο βγάζει τόσα χρήματα, όσα και τα ναρκωτικά, συχνά και περισσότερα,» λέει στο βίντεο.

Δείτε τις ιστορίες τους στο βίντεο που ακολουθεί.
https://youtu.be/ilEyH899Tcw

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ