Quantcast

http://picasion.com/

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ με 10% -Τρίτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας «Prorata» η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά. Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών» δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο). Τρίτο κόμμα έρχεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 11%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή, Κ.Κ.Ε. και Ένωση Κεντρώων. Συγκεκριμένα τα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΝΔ 30%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%
Χρυσή Αυγή 9%
ΚΚΕ 9%
Ένωση Κεντρώων 8%
Το Ποτάμι 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ αποχή, λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν 17%.

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% "δεν ξέρω / δεν απαντώ".


Αρνητική είναι και η άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών. Το 72% την κρίνει «κακή» και «μάλλον κακή» και μόλις το 14% «καλή», «μάλλον καλή».

Το 39% θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» τα αντίμετρα και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα». Το 61% θεωρούν πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32%.

Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε «λίγο» είτε «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Το 56% πιστεύει ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».

Στη μάχη του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται στις περισσότερες κατηγορίες (εργατικός, ασυμβίβαστος, λιγότερο φθαρμένος, αποτελεσματικός, έντιμος). Η εκτίμηση «κανένας από τους δυο» συγκεντρώνει από 30% έως 55%!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ