Quantcast

http://picasion.com/

Αργία στην Κεντρική Μακεδονία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ζητάει ο Τζιτζικώστας

Να οριστεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία στο σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για όλη την Κεντρική Μακεδονία ζητά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο ίδιος σε παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση του
Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ίδιος επισήμανε ότι το θέμα απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, διευκρίνισε ότι από το 2011 δεν έχουν πλέον οι περιφέρειες τη δυνατότητα να ορίζουν ή να μην ορίζουν την συγκεκριμένη μέρα ως αργία και υπογράμμισε ότι η μέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να είναι αργία για όλους. Κάλεσε, άλλωστε, τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου να συνυπογράψουν σχετική επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» έκανε λόγο για διαχωρισμό των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς για τους πρώτους η συγκεκριμένη μέρα είναι πληρωτέα αργία και για τους δεύτερους μπορεί να είναι αργία, αλλά δεν πληρώνεται.

Ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» τόνισε ότι είναι απαραίτητο να στηριχτεί η αργία του Αγίου Πνεύματος, ενώ ο Βασίλης Ρέβας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συμφώνησε με τη διατύπωση του αιτήματος στα αρμόδια υπουργεία ζήτησε, όμως, να τεθεί και η απαίτηση της καθιέρωσης της κυριακάτικης αργίας. Υπέρ της διεκδίκησης και όλων των εργατικών δικαιωμάτων τάχθηκε ο Θανάσης Αγαπητός από την «Ανταρσία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ