Quantcast

http://picasion.com/

Ανάσα για τους Αγρότες της Ημαθίας: Έρχεται νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις για οφειλές στον ΟΓΑ

Ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία, μεταξύ αυτών και προς τον ΟΓΑ για χιλιάδες αγρότες, ακόμα και για ποσά χρεών κάτω των 3.000 ευρώ προωθεί το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νόμου που αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα κόκκινα δάνεια. Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τα κόκκινα δάνεια «αυτά τα ποσά θα ρυθμίζονται μέχρι 36 δόσεις, ενώ τα πάνω από 3.000 ευρώ έως και σε 120 δόσεις. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα η ρύθμιση να μην χάνεται ακόμη και αν την απολέσει κανείς για 3 μήνες».

Διευκρίνισε επίσης ότι θα υπάρξουν κριτήρια για να υπαχθεί κάποιος σε μία από τις έξι κλίμακες που θα δημιουργηθούν με παραμέτρους το χρέος, τις δόσεις και την έκπτωση, καταλήγοντας «δε θα ισχύουν οι 120 δόσεις και για αυτόν που έχει να πληρώσει, γιατί έτσι ουσιαστικά θα τον «δανείζαμε».

Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα υπάρχει πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων.

Η οφειλή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα αγγίζει τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με την απαλλαγή των στελεχών του δημοσίου και των τραπεζών από την ποινική ευθύνη ο κ. Πετρόπουλος τόνισε «Δεν μιλάμε για ποινική απαλλαγή. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκείνο που προβλέπεται είναι μία διαδικασία, ώστε εκεί που προκύπτει αμφιβολία για την ορθότητα της επίλυσης των χρεών θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου ώστε η λύση που θα επιλέγεται να είναι ικανοποιητική και για το Ταμείο και να μπορεί να πληρωθεί από τον οφειλέτη. Δηλαδή να υπάρχει καλή απόδοση χωρίς φόβο για τον υπάλληλο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ