Τανιμανίδης: «Δεν έπρεπε να παίξει σήμερα το Survivor»

Τη θέση του για το σημερινό επεισόδιο με τον αγώνα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ «Survivor» θέλησε να κάνει γνωστή ο Σάκης Τανιμανίδης. Μετά τις αντιδράσεις που σήμερα, ανήμερα της Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η τουρκική εταιρεία παραγωγής αποφάσισε να προβάλλει το... εξυμνώντας την ελληνοτουρκική φιλία
αλλά και τις αναρτήσεις του Τούρκου παραγωγού μέσα από τα social media για τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο παρουσιαστής φαίνεται να προσπαθεί να… μαζέψει τα αρνητικά σχόλια, με μια φωτογραφία και ένα κείμενο στο λογαριασμό του στο instagram. Φαίνεται μάλιστα να διαχωρίζει τη θέση του από αυτή του καναλιού, λέγοντας πως «είναι ένα απλό παιχνίδι» και ότι «πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία».

Η ανάρτησή του αναφέρει:
«19η Μαΐου σήμερα, μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πριν 2 χρόνια τέτοια μέρα είχα βρεθεί με τον πατέρα μου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, στο ταξίδι που με σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη μου περιπέτεια ανά τον κόσμο.
353.000 νεκροί, σε μια γενοκτονία που άλλαξε την ιστορία του λαού μου, έδιωξε τους παππούδες μου από το σπίτι τους και μεγάλωσε εμένα μέσα σε ένα περιβάλλον νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου.
Το περιβάλλον όμως μέσα στο οποίο μεγάλωσα μου χάρισε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό... μου χάρισε απλόχερα την ΑΓΑΠΗ, την ΑΓΑΠΗ για το συνάνθρωπο και τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από χρώματα, θρησκείες και έθνη. Οι σχέσεις των απλών ανθρώπων σήμερα 2017, η αγάπη και η φιλία μεταξύ τους είναι κάτι που ξεπερνάει τις πολιτικές κρατών και ΠΡΕΠΕΙ να τις ξεπερνάει.
Σήμερα, λοιπόν, που κάποιοι μπορεί να παρακολουθήσετε ένα φιλικό αγώνα ανάμεσα στους παίκτες ενός τηλεπαιχνιδιού, μην προσπαθήσετε να δώσετε μια τραγική σημασία σε ένα ασήμαντο γεγονός... θα αδικήσετε τους 353.000 νεκρούς που χάθηκαν στα ιερά εκείνα χώματα του Πόντου. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω κι εγώ πως θα έπρεπε να παίξει το συγκεκριμένο επεισόδιο μια άλλη ημερομηνία (το γύρισμα έγινε 4 μέρες πριν), αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τις προβολές. Και όπως είπα παραπάνω, είναι κρίμα να αφήνουμε ένα απλό παιχνίδι να επισκιάζει την σημασία της ημέρας. Ως περήφανος Πόντιος σας χαιρετώ, σας στέλνω την αγάπη μου και θέλω να σας πω ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ... ποτέ δεν ξέχασα! Υείαν και ευλοΐαν… #proudPontian #temeteronPaidin#PontianGenocide»


Δημοφιλείς αναρτήσεις