Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τις δράσεις του και το Φεστιβάλ Ροδάκινου παρουσίασε ο ΤΟΒ

Στις δραστηριότητες, τόσο τις εκδοτικές όσο και τις πολιτιστικές αλλά και το Φεστιβάλ Ροδάκινου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (ΤΟΒ), στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 25/4 στην Εληά. Ρόλος του ΤΟΒ δεν είναι η χάραξη
πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά να συμπληρώνει, να προσφέρει και να προσθέτει εθελοντικά όπου υπάρχουν κενά στο τουριστικό προϊόν της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα. 
Για το λόγο αυτό, έχοντας εντοπίσει κενά στο έντυπο υλικό που λαμβάνει ο επισκέπτης στα σημεία ενδιαφέροντος, προχώρησε σε μια έκδοση για το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, που πλέον έχει επανακυκλοφορήσει πιο πλήρης και ανανεωμένη, σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά. Επιπλέον προχώρησε και σε μια έκδοση για την Εβραϊκή Συναγωγή, σε δυο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά. 
«Πρόκειται για τα δυο μνημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον αστικό ιστό του δήμου Βέροιας. Τα χρόνια περνούσαν και διαπιστώσαμε πως ο επισκέπτης δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει στα χέρια του ένα αναμνηστικό, ένα ενημερωτικό με στοιχεία. Έτσι, σε συνεργασία με την αντιδημαρχεία Τουρισμού Βέροιας, που μας παρείχε κείμενα επιστημονικά μελετημένα, συλλέξαμε το υλικό και με δικούς μας πόρους καταφέραμε να εκδώσουμε το καλαίσθητο αυτό τρίπτυχο για την Συναγωγή. Πολλά από αυτά παραδώσαμε στο δήμο Βέροιας για να τα διαχειριστεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΟΒ Ζήσης Πατσίκας. 

Το κύριο κομμάτι της συνέντευξης αφορούσε το Φεστιβάλ Ροδάκινου, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στη Βέροια, από τις 15 έως και τις 18 Ιουνίου 2017. 
«Μετά την περσινή πετυχημένη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη δεύτερη διοργάνωση. Συνοδοιπόροι και βασικά στηρίγματα σε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή, η Κ/Ξ Παραγωγών και Συνεταιρισμών Ημαθίας και το Επιμελητήριο Ημαθίας», είπε ο κ. Πατσίκας.
«Μια προσπάθεια που συζητάμε χρόνια, που όμως δεν είχαμε δυνατότητα να υλοποιήσουμε. Στηρίξαμε την πρωτοβουλία του Ζήση Πατσίκα, που ταυτίστηκε με το δικό μας όραμα, εξελίχθηκε καλά η πρώτη διοργάνωση και θα συμβάλλουμε φέτος και τα επόμενα χρόνια τις προσπάθειες του ΤΟΒ, με σκοπό να γίνει ένα διεθνές φεστιβαλικό και συνεδριακό γεγονός. Έχουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και τις διασυνδέσεις για να μπορέσουμε να το αναδείξουμε», σημείωσε ο κ. Γιαννακάκης, εκπρόσωπος της Κ/Ξ Παραγωγών και Συνεταιρισμών Ημαθίας.

Διαγωνισμός φωτογραφίας + Ποδηλατάδα
Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές», ενώ στις 26/3 πραγματοποιήθηκε και η ποδηλατάδα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Στόχος, να αποτυπωθεί αυτή η ομορφιά στα καλύτερά της. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να δημιουργήσουμε μια περίοδο τουριστικού ενδιαφέροντος στη Βέροια και την Ημαθίας, επιπλέον από αυτές που γνωρίζουμε. 
Κάθε χρόνο, αυτές τις δυο εβδομάδες ανθισμένης ροδακινιάς να είναι γεμάτα τα ξενοδοχεία μας, να υπάρχουν δράσεις όπως η ποδηλατάδα και ο διαγωνισμός φωτογραφίας και να μεταδώσουμε σε όλη την Ελλάδα πως πρέπει μια φορά στη ζωή σου να το δεις αυτό το φαινόμενο», είπε ο κ. Πατσίκας.
Είδαμε φέτος, με τον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώθηκε για τις ανθισμένες ροδακινιές, πώς αναδείχθηκε αυτό το λουλούδι, που το είχαμε χρόνια στα πόδια μας αλλά δεν καταλαβαίναμε την αισθητική του αξία. Κάθε χρόνο μπορούμε να το βελτιώνουμε, ίσως με ζωγραφική και άλλα», σημείωσε ο κ. Γιαννακάκης, εκπρόσωπος της Κ/Ξ Παραγωγών και Συνεταιρισμών Ημαθίας.
«Ζητήσαμε τη συνδρομή της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας «Αντίθεσης», μας σύστησαν κάποιους καλούς φωτογράφους της Ελλάδας που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή. Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 140, ενώ υπολογίζονται γύρω στις 400 φωτογραφίες. Το έργο τους θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς το υλικό που ήρθε στα χέρια μας είναι εκπληκτικό. Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν, θα συνοδεύουν όλες τις δραστηριότητες και τις ημέρες του Φεστιβάλ», ανέφερε η Ισαβέλλα Κωνσταντούδη.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση για τη βράβευση των διακριθέντων φωτογραφιών και ακολούθως θα εγκαινιαστεί η έκθεση με όλα τα έργα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Στέργιος Ζυγουλιάνος, υπήρχε πρόταση από τη Βιβλιοθήκη, να γίνει ψηφιοποίηση όλων των φωτογραφιών και να ανεβούν στη «Medousa». Επίσης, ανακοίνωσε, πως στο Φεστιβάλ δε θα έχουμε μόνο ροδάκινα αλλά και την κοινότητα Ροδάκινου! «Ήρθαμε σε επαφή με την Κοινότητα Ροδάκινου, του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και έγινε πρόσκληση να παραβρεθούν στο Φεστιβάλ της Βέροιας ο δήμαρχος που είναι γεωπόνος και ο πρόεδρος της κοινότητας που είναι αγρότης».  

2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια από 15-18 Ιουνίου 
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, το Φεστιβάλ Ροδάκινου επανέρχεται και φέτος στη Βέροια από 15-18 Ιουνίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη 24 Απριλίου οι διοργανωτές, ανακοινώθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για τις φετινές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ ξεκινάει το διήμερο 15-16 Ιουνίου με το 2ο Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών και του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας. Θα καλυφθούν όλες οι πτυχές της καλλιέργειας του Ροδάκινου, θρέψη - λίπανση και φυτοπροστασία, ενώ και φέτος το επίπεδο των εισηγήσεων θα είναι πολύ υψηλό με καλεσμένους ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και στελέχη της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, οι δράσεις του Φεστιβάλ επεκτείνονται σε όλη την πόλη της Βέροιας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
· Έκθεση φωτογραφίας και ανακοίνωση νικητών του διαγωνισμού με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές.
· Γιορτή γαστρονομίας με καταξιωμένους σεφ, ανοιχτή κουζίνα, εδέσματα, γλυκίσματα, παγωμένες γρανίτες και πολλά - πολλά ροδάκινα.
· Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικές δράσεις, πάντα με επίκεντρο το ροδάκινο.
· Μουσικά events, θεματικές βραδιές και δροσερά cocktail ροδάκινο στα μαγαζιά της πόλης.

Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη συμμετοχή. Αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και όλων των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες, χορηγίες κλπ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα ηλεκτρονικά μέσα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, toverias@gmail.com, facebook.com/veriatourismclub και στο τηλέφωνο 6942055079.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ