Πρόβλημα με το νερό στην Αλεξάνδρεια - Δωρεάν εμφιαλωμένο στα σχολεία

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε με το νερό τις τελευταίες μέρες στην Αλεξάνδρεια καθώς εμφανίζει έντονη οσμή. Σε έκτακτη συνεδρίαση στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας μαζί με την ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας αποφασίστηκε η δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου
νερού για τις ημέρες Δευτέρα 24/04/2017 και Τρίτη (25/04/2017 ) σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας και ταυτόχρονα καθησυχάζεται το κοινό. Η ανησυχία στους κατοίκους όμως εντείνεται καθώς πολλοί εκφράζουν αμφιβολίες για την αιτία του προβλήματος. Δείτε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας:

«Με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας, ενημερώθηκαν οι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών να φροντίσουν να είναι ανοιχτές οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά , Γυμνάσια) της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας) προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες δειγματοληψίες νερού. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα στις 21/04/2017 και ώρα 13:00 μ.μ και ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από τα τεχνικά συνεργεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έντονης οσμής που δημιουργήθηκε την Τρίτη στις 18/04/2017 στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Επειδή μέχρι τη Δευτέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία δε θα έχουν βγει τα αποτελέσματα από την δειγματοληψία του πόσιμου νερού των σχολείων, και επειδή τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω των αργιών του Πάσχα, γι’ αυτό αποφασίστηκε η δωρεάν διανομή εμφιαλωμένου νερού για τις ημέρες Δευτέρα 24/04/2017 και Τρίτη (25/04/2017 ) σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας .

Όσο αφορά την καταλληλότητα του νερού είναι γνωστό, ότι η επιχείρηση προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, και η βλάβη έχει αποκατασταθεί .

Με τα διαρκή πλυσίματα του δικτύου ύδρευσης, το νερό επανήλθε στα επίπεδα που βρισκόταν πριν τη βλάβη.

Όλα τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο διαπιστευμένο εργαστήριο της ΑGROLAB και απαιτείται ελάχιστη καλλιέργεια 72 ωρών, μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα.

Μόλις παραλάβουμε τα αποτελέσματα αυτά θα ανακοινωθούν σε όλο τον Τοπικό Τύπο.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις