Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε πιλοτικό δίκτυο καλλιτεχνικών φορέων με κοινές δράσεις η ΚΕΠΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα, συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών Φορέων από όλη την Ελλαδα (ως συνάντηση ομοϊδεατών χαρακτηρίστηκε από τον υπεύθυνο καταγραφής και διαχείρισης των ΦΕΣΤΙΒΑΛ ανά την Ελλάδα του ΥΠΠΟ, Ανδρέα Ανδρέου), μετά από
πρόσκληση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. 
Στο συντονιστικό πάνελ, εκτός από τους προαναφερθέντες, συμμετείχαν οι: Σταύρος Μπένος, π. Υπουργός Πολιτισμού και Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Βίκυ Μαραγκοπούλου, τέως Καλλιτεχνική Διευθύντρια Διεθνούς ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χορού Καλαμάτας και η Κέλλυ Διαπούλη, καλλιτεχνική Δ/ντρια Ελευσίνας 2020-2021 (πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης). 
Η Υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι το Υπουργείο στηρίζει όλες τις δράσεις, δίνοντας έμφαση σε ακριτικά φεστιβάλ και σε φεστιβάλ νησιών που φιλοξενούν πρόσφυγες. Ο Δ/ντης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αθηνών και Επιδαύρου αναφέρθηκε σε συμπράξεις και συνεργασίες πολιτιστικών φορέων, σε κοινές δράσεις, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ομοιογένεια στους εμπλεκόμενους φορείς, με τελικό στόχο αυτές οι δράσεις και οι συμπαραγωγές να ταξιδέψουν και εκτός Ελλάδας.
Η τέως καλλιτεχνική Δ/ντρια φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Καλαμάτας, ως πόλης που καθιερώθηκε πρωτοπόρος στο σύγχρονο χορό, ενώ εμπεριστατωμένες αναλύσεις πάνω σε επιτυχημένες πολιτιστικές πολιτικές και στρατηγικές έκαναν οι Σταύρος Μπένος και Κέλλυ Διαπούλη. 
Στο υπό δημιουργία πιλοτικό δίκτυο, εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει και η ΚΕΠΑ δήμου Βέροιας, προσκεκλημένη του Υπουργείου, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κο Σοφιανίδη Γιώργο, ο οποίος έκανε εισήγηση και κατέθεσε προτάσεις, ο Δ/ντης της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης και η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου. Καλαμάτα, πόλη του χορού, Βέροια Εύηχη πόλη, πόλη της μουσικής! Ετοιμαζόμαστε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ