Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το ήξερες; Αυτή είναι η άγνωστη ζωή του Νίκου Βέρτη στη Βέροια!

Ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής Νίκος Βέρτης έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την πόλη της Βέροιας. Πριν από 20 περίπου χρόνια εμφανίστηκε για τέσσερις ολόκληρες σεζόν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και αγάπησε την περιοχή μας, είτε μεταφορικά, είτε... κυριολεκτικά. Η αρχή έγινε όταν του έγινε πρόταση
συνεργασίας από την διοίκηση του «Ρόδον» και μετέπειτα «Μορφές». Άγνωστος μέχρι εκείνη την στιγμή στο ευρύ κοινό, αλλά με πολύ όμορφη σκηνική παρουσία έκανε το ντεμπούτο του στη νυχτερινή διασκέδαση της Βέροιας. 
Από την πρώτη κιόλας ημέρα απέδειξε περίτρανα πως το μέλλον του ανήκει και αμέσως έγινε αντικείμενο θαυμασμού. Ειδικά ο γυναικείος πληθυσμός «έκοβε φλέβες» στην θέα του λαϊκού τραγουδιστή και στα καμαρίνια γινόταν το αδιαχώρητο. Φωτογραφίες, αυτόγραφα και πολλές εκδηλώσεις αγάπης για τον νεαρό καλλιτέχνη που ήρθε για να μείνει. Σαν άνθρωπος ήταν χαμηλών τόνων και δεν προκαλούσε. Προσπαθούσε να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας και να κάνει την δουλειά του ως επαγγελματίας. 
Σύχναζε στις καφετέριες και στα μπαράκια της Βέροιας, ενώ το αγαπημένο του μαγαζί ήταν το μπαρ «Καθ' οδών», όπου και γνώρισε μια κοπέλα, με την οποία έμεινε για πολλά χρόνια μαζί της. Λάτρευε την Βεροιώτικη κουζίνα και αγαπημένη του συνήθεια ήταν να επισκέπτεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως είναι λάτρης του ΣΚΙ και γενικότερα των χειμερινών σπόρ.
Ακόμα και σήμερα όποτε βρίσκει λίγο χρόνο μακριά από τα καλλιτεχνικά του καθήκοντα, έρχεται για χειμερινές αποδράσεις στο Βέρμιο. Η πορεία του στη Βέροια χαρακτηρίστηκε ως εντυπωσιακή. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν γινόταν το αδιαχώρητο και η διασκέδαση ολοκληρωνόταν στις 6 το πρωί. Εκατοντάδες πανέρια από λουλούδια έπεφταν στα πόδια του νεαρού τροβαδούρου, ο οποίος μάγευε με τις εκπληκτικές του ερμηνείες.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένα βράδυ στις «Μορφές» τον επισκέφθηκε ο Ημαθιώτης συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος βλέποντας το τεράστιο ταλέντου του, αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί του και να του δώσει ορισμένα από τα τραγούδια του. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, η Βέροια αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής του. Ηθελα να «ψηθώ» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: Πέρασα καταπληκτικές σεζόν στην Ημαθία και έμαθα πράγματα. Ηταν το πανεπιστήμιό μου. 
Οταν πήγα στη Θεσσαλονίκη, ήμουν πλέον έτοιμος. Ανέμελα χρόνια. Μετά την Βέροια τραγούδησε για δύο χρόνια στην Συμπρωτεύουσα και από εκει στην Αθήνα. Ουσιαστικά, το καλλιτεχνικό «μπαμ» στην καριέρα του έγινε τον Φεβρουάριο του 2003 όταν και κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πολύ απότομα βραδιάζει». Τραγούδια όπως το «Αστέρι μου», το «Πολύ απότομα βραδιάζει», το «Αν φύγεις» αλλά και το «Σαν τρελός σε αγαπάω» έγιναν τεράστιες μουσικές επιτυχίες 
και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Νίκος έδωσε αμέσως το στίγμα του στη δισκογραφία και τη νυχτερινή διασκέδαση! Για όσους Βεροιώτες τον γνώρισαν από κοντά, κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό και ευγενικό παιδί. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Ημαθία έκανε πολλές φιλίες, τις οποίες και διατηρεί ακόμα και σήμερα. Με τον άνθρωπο που ήρθε πιο κοντά απ' όλους ήταν ο επιχειρηματίας Νίκος Παπαδόπουλος. Ήταν εκείνος που τον πίστεψε από την αρχή και επένδυσε καλλιτεχνικά επάνω του. 
Ο ιδιοκτήτης του «VOICE» σε δηλώσεις του στον «Βεροιώτη» τόνισε τα εξής: «Ο Νίκος εκτός από ένας εξαιρετικός τραγουδιστής είναι και πολύ καλό παιδί. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα κατάλαβα πως θα κάνει σπουδαία καριέρα και ότι μια μέρα όλη η Ελλάδα θα μιλάει για εκείνον. Εργάστηκε σκληρά για να καταφέρει να φτάσει στην κορυφή. Δεν είχε ποτέ τάσεις βεντετισμού και διακρινόταν για το ήθος του. Χαίρομαι που αισθάνεται την Βέροια σαν δεύτερο σπίτι του και οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές για εκείνον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ