Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Σούπα Γιουβαρλάκια

Σε μια μπασίνα τρίβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε στον κιμά, μαζί με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε στρογγυλά μπαλάκια. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να βράσει (1,5 – 2 λίτρα). Αλευρώνετε τα γιουβαρλάκια και αφού το νερό βράσει τα ρίχνετε μέσα . Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 40' περίπου.
Προσθέτετε επίσης και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσει για άλλα 5'. Αποσύρετε από τη φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε το αυγό και σιγά – σιγά προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Με κουτάλα ρίχνετε στο αυγό λίγο – λίγο από το ζωμό του φαγητού, μέχρι να αποκτήσει αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Τότε το ρίχνετε όλο στην κατσαρόλα και την ανακινείτε δυνατά να πάει παντού. Σερβίρεται ζεστό.

ΥΛΙΚΑ: 

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνας
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι
1 αυγό
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ