Quantcast

http://picasion.com/

Το τελευταίο ταξίδι του Βεροιώτη πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε χθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο η επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν του εκλιπόντος Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας, του προξενικού σώματος, τοπικών αξιωματούχων καθώς και του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες και έξαρχου Νοτίου Αμερικής, κ. Ταράσιου. Με τιμές αποχαιρέτησε η Βραζιλία τη
σορό του Έλληνα Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, η υπόθεση της δολοφονίας του συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο τον περασμένο μήνα. 
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στρατιωτικά αγήματα απέτισαν τιμές. «Τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια», όπως και των ύψιστων Αρχών της Βραζιλίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βραζιλίας, Χοσέ Αντόνιο Μαρκόντες.
«Λυπάμαι που δεν έχω τη δυνατότητα να φέρω πίσω στη ζωή τον αγαπημένο μας Πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη. Η Βραζιλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδα αυτή τη στιγμή του θρήνου». Την Πέμπτη (12/01) θα πραγματοποιηθεί στην Μπραζίλια χωριστή επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό ναό, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, μέλη της εκεί ελληνικής κοινότητας, ο μητροπολίτης Μπουένος Αϊρες και έξαρχος Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιος, καθώς και εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης πολιτικής ηγεσίας και του διπλωματικού σώματος. 
Ευθύς μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, η σορός του άτυχου διπλωμάτη θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, όπου η κηδεία προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή (13/01) στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικων θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ