«Φεύγουν» και τα ελάχιστα εισιτήρια για τον Καρυοθραύστη στο Χώρο Τεχνών

Η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, η πιο συγκινητική παράσταση του κλασικού μπαλέτου, ο μαγευτικός «Καρυοθραύστης» από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, έρχονται για μια παράσταση στη Βέροια, στο Χώρο Τεχνών, την Κυριακή 4/12 στις 8 το βράδυ. Το αντίτιμο των 25 και 20 ευρώ, δε στάθηκε εμπόδιο για το Βεροιώτικο κοινό, που ανταποκρίθηκε μαζικά στο Χριστουγεννιάτικο αυτό υπερθέαμα, αντίτιμο που παγκοσμίως θεωρείται χαμηλό για μια τέτοιου είδους παράσταση. Τα εισιτήρια έχουν ήδη αρχίσει να εξαντλούνται και πλέον διατίθενται και οι τελευταίες θέσεις. Όσοι από εσάς θέλετε να παρακολουθήσετε τον «Καρυοθραύστη», επικοινωνήστε άμεσα με τη γραμματεία της ΚΕΠΑ στο τηλ. 2331078100 για να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, ή απευθυνθείτε στα σημεία προπώλησης:
• Μεζεδοπωλείο ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ, Μητροπόλεως 21,τηλ. 2331120327
• ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, Βενιζέλου 36,τηλ.2331024612
• ΚΑΦΕ ΜΠΡΙΚΙ, Μητροπόλεως 44, τηλ. 2331020210
Ο Καρυοθραύστης, συνεχίζει να μας συναρπάζει, να μας ταξιδεύει στη χώρα του φανταστικού, στις μνήμες και στα όνειρα της παιδικής ηλικίας, εκεί όπου όλα είναι πιθανά. 
Η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη δόθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892 στο Θέατρο Μαριίνσκι στην Αγία Πετρούπολη και η υποδοχή του κοινού ήταν συγκλονιστική.
Την καταπληκτική μουσική είχε συνθέσει ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Το λιμπρέτο βασίστηκε στο παραμύθι “Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών” του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν, που διασκευάστηκε από τον Αλέξανδρο Δουμά. Την αξεπέραστη χορογραφία υπέγραψε ο Μαριούς Πετιπά.
Η ιστορία διαδραματίζεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη. Η μικρή Κλάρα παίρνει ως δώρο από τον νονό της ένα στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Τα μεσάνυχτα το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Αλλά ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα. Μαζί με την Κλάρα κάνουν ένα μαγικό ταξίδι. Το όνειρο όμως, δεν κρατάει πολύ. Ξημερώνοντας Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της μεταμορφώθηκε ξανά στον καρυοθραύστη που της χάρισε ο νονόςτης ...
Τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας, με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, χορευτή παγκοσμίου φήμης και αστέρι των Μπαλέτων Μπολσόι, συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής, αναβιώνοντας παραστάσεις που αντέχουν στο χρόνο και χαρίζουν συγκίνηση.

Είσοδος : 25€ πλατεία και 20€ εξώστης
Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις 2331078120 Νανά Καραγιαννίδου
Διοργάνωση: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις