Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο «Πρασινοφρουρός» σχολιάζει διάσημους πολιτικούς της Βέροιας!

Το ΠΑΣΟΚ είναι τρόπος ζωής κι όσο απομακρυνόμαστε από την αυθεντική πηγή του (χρονικά και ιδιοσυγκρασιακά), τόσο περισσότερο εκτιμούμε τη συναινετική πραγματικότητα που διαμόρφωσε για τους νεοέλληνες. Κακά τα ψέματα, υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα των αριστερών και των δεξιών. Πρόκειται για μία πλεκτάνη με σκοπό να αμαυρωθεί ο απαστράπτων, άμωμος
Ηγέτης μας Ανδρέας Παπανδρέου. Μια αγέλη από νεοφιλελεύθερες ύαινες μακελεύουν το Κίνημα που έδωσε ελπίδα και πνοή στον τόπο.
Οι νομπελίστες έχουν μιλήσει, το χρέος επί Ανδρέα ήταν εσωτερικό και κατά κύριο λόγο προς ελληνικές τράπεζες. Από τη στιγμή που όρμησαν τα ευρωπαϊκά κοράκια στο Ελληνικό Σοσιαλιστικό θαύμα, η πορεία ήταν δεδομένη. Ξεπούλημα των μέσων παραγωγής πλούτου στο μεγάλο Κεφάλαιο. Επί ΠΑΣΟΚ, είχαμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.
Μισθός και σύνταξη σε όλα τα μέλη της οικογένειας, διασκέδαση κάθε βράδυ στα πολιτιστικά κέντρα της χώρας, ανεμελιά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Παντού έβλεπες χαμόγελα και ευτυχία. Μια ιαχή ακουγόταν από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο: «Τσοβόλα, δωσ’ τα, όλα». Μια σοσιαλιστική όαση, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Σαφέστατα η περίοδος 81′-96′ θα πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη ονείρωξη οποιουδήποτε δημοκρατικού πολίτη της χώρας.

Η πορεία αυτή των 16 ετών καταδεικνύει πώς ένας Ηγέτης πήρε από το χέρι μια ψωροκώσταινα και μέσα από τη χρήση μιας σειράς εργαλείων (ισχυρή δραχμή, σπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων απ’ ευθείας στο λαό, εξωτερική πολιτική με ούμπαλα) την κατέστησε ναυαρχίδα σοσιαλιασμού της Ανατολικής Μεσογείου. 
Η υποτίμηση της προσφοράς αυτής στον τόπο από τους εκσυγχρονιστές «Πασόκους» που διαδέχτηκαν την προαναφερθείσα κατάσταση, αποτελεί μελανή περίοδο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ιστορία του ίδιου του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει προσωπικότητες/στελέχη ικανά να το γυρίσουν πίσω στις Παλαιοπασοκικές του ρίζες σε όλα τα επίπεδα. Μόνο τότε θα καταφέρει ξανά να εμπνεύσει τον λαό και να οδηγηθεί στην εξουσία. Η επανανακάλυψη του αγνού Παπανδρεϊσμού είναι μονόδρομος κύριοι.
Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον «Πρασινοφρουρό» να μας απαντήσει μονολεκτικά την γνώμη του για ορισμένα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Άλλοτε, μας απάντησε με δάκρυα συγκίνησης και άλλοτε με οργή…
Ανδρέας Παπανδρέου
Ηγέτης – Θεάνθρωπος

Μένιος Κουτσόγιωργας
Αδικοχαμένος μαχητής
Άκης Τσοχατζόπουλος
Πολιτικός κρατούμενος

Βάσω Παπανδρέου
Ξινή
Ευάγγελος Γιαννόπουλος
Ο υπουργός της καρδιάς μας

Δημήτρης Τσοβόλας
Τα έδωσε όλα.
Δήμητρα Λιάνη
Το αρχέτυπο του Ιερού Θηλυκού-αεροσυνοδού.

Θόδωρος Τσουκάτος
Εκσυγχρονιστής γυπαετός.
Γιώργος Παπανδρέου
Ο απόγονος που απογοήτευσε…
Κώστας Λαλιώτης
Μεγάλα έργα.

Κώστας Σημίτης
Σοσιαλιστική εξτραβαγκάντζα.
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ποιος είναι αυτός;
Φώφη Γεννηματά
Άλλη έχει το όνομα, άλλοι έχουν τη χάρη.
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Ο μεγαλύτερος πολιτικός που έβγαλε η Ημαθία
Τάσος Σιδηρόπουλος
Γνήσιος Παπανδρεικός
Θανάσης Γικόνογλου
Ο γιος ενός μεγάλου πολιτικού
Άγγελος Τόλκας
Γαπικός
Δημήτρης Ταχματζίδης
Προεδράρας
Χαρούλα Ουσουλτζόγλου
Η σιδηρά κυρία του ΠΑΣΟΚ
Γιάννης Χασιώτης
Ο καλύτερος δήμαρχος της Βέροιας
Φώτης Καραβασίλης
Στρατιώτης
Σάββας Τσιχλακίδης
Que c'est que c'est Τσιχλακίδης;
Κώστας Ασλάνογλου
Ήρεμη δύναμη, ο γραμματέας της καρδιάς μας!
Μάρκος Μπόλαρης
Προδότης
Κώστας Βοργιαζίδης
Ο δήμαρχος για τα επόμενα 20 χρόνια
Ανδρέας Βλαζάκης
Ο αριστερός Πασόκος
Γιώργος Μιχαηλίδης
Ο σταρ πασόκος της Βέροιας
Θούλη Σιδηροπούλου
Αγωνίστρια - Παπανδρεική μέχρι το κόκκαλο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ