Quantcast

http://picasion.com/

Κορωνάς: «Σκανάρισμα από την Αστυνομία και πρόστιμα για τα αδέσποτα»

Την επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να περιοριστεί και ενδεχομένως να λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Βέροια, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, μέσω τοποθέτησής του στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Ας μη τα ρίχνουμε όλα στο δήμο, ας βγει η Αστυνομία με σκάνερ στη Βέροια, να επιβάλλει τα πρόστιμα που προβλέπονται για τα μη
τσιπαρισμένα ζώα και έτσι ίσως το πρόβλημα λυθεί σιγά σιγά».
Ο αντιδήμαρχος πρότεινε να ισχύσει και στη Βέροια ότι έγινε και σε άλλους δήμους της Ελλάδας, τη διενέργεια δηλαδή ελέγχων από την Αστυνομία σε ιδιοκτήτες ζώων με τη χρήση ειδικού ανιχνευτή μικροτσίπ (σκάνερ), προκειμένου να γίνει καταγραφή τους και να παταχθεί έτσι η ανεύθυνη ιδιοκτησία που έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία αδέσποτων.

Σημειώνεται πως το διοικητικό πρόστιμο σε ιδιοκτήτη σκύλου ή γάτας που θα εντοπίζεται χωρίς μικροτσιπ ανέρχεται στα 300 ευρώ και η μη καταγραφή του στα μητρώα του δήμου άλλα 300 ευρώ. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του ζώου, καθώς και στείρωση των θυληκών. Η νομοθεσία περιλαμβάνει και τους ιδιοκτήτες κυνηγητικών σκύλων και σκύλων εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ