Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσαλουχίδης: «Δεν είμαι πλέον στη Βέροια»

Στο Μετροπολις 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Γιώτης Τσαλουχίδης. Ο πρώην προπονητής μίλησε για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Εσθονία, ανέλυσε το τι έφταιξε και η Εθνική δεν τα πήγαινε καλά, ενώ σχολίασε τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος χαρακτηρίζοντας τον
Τζαβέλλα ως «αποκάλυψη». Αναλυτικά όσα είπε: 

Για την Εθνική Ελλάδας: «Το ευχάριστο είναι ότι στα παιχνίδια που οι αντίπαλοί της δεν θα χάσουν βαθμό, δεν χάσαμε ούτε εμείς. Η διαφορά θα φανεί στα μεταξύ μας παιχνίδια. Βλέπω μία προσπάθεια που την επικροτούμε όλοι. Η Εθνική είναι η βιτρίνα της χώρας μας και η διαφήμισή μας. Υπάρχουν πολλοί καλοί και ικανοί παίκτες που παίζουν και σε ομάδες του εξωτερικού. Γιατί να μη διαπρέψουμε και σε εθνικό επίπεδο;».

Για το αν είναι όλες οι νίκες σημαντικές: «Δεν μπορώ να καταλάβω όταν λένε ότι κέρδισε πχ το Γιβραλτάρ. Σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζεις και να μην τα ξεχωρίζεις, γιατί τότε παθαίνεις ζημιά. Πρέπει να υπολογίζεις κάθε αντίπαλο και να προχωράς βήμα-βήμα».

Για τις διαφορές των ομάδων: «Σίγουρα μπορεί να γίνει η έκπληξη από εκεί που δεν το περιμένεις. Ακόμα και η Εθνική μας ομάδα. Δε νομίζω πχ ότι θα χάσουμε ξανά από τα νησιά Φερόε».

Για το τι δεν πήγαινε καλά στην Εθνική εκείνη την περίοδο: «Εκεί ήταν το θέμα του προπονητή. Μπορεί ο Ρανιέρι να πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλια, αλλά στην Ελλάδα δεν τα κατάφερε. Γι’ αυτό και είχε προβλήματα η Εθνική. Τώρα μπήκαν νέα παιδιά και θέλει πίστωση χρόνου, σωστές επιλογές παικτών στις θέσεις και διάθεση από τους ίδιους του παίκτες».

Για τον Ρανιέρι και την επιτυχία του με τη Λέστερ: «Εδώ πιστεύω ότι έγιναν πολλά λάθη και όχι μόνο από τον προπονητή και αυτό το πλήρωσε η Εθνική μας ομάδα. Ο προπονητής δημιουργεί την ομάδα και ειδικά σε εθνικό επίπεδο και όταν δέχεται ταπεινωτικές ήττες, είναι λογικό να την πληρώνει ο προπονητής. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Μπορεί ένας προπονητής τη μία χρονιά να κάνει τα πάντα και την επόμενη να μη κάνει τίποτα. Αυτά γίνονται μία φορά, όπως με την εθνική και το Euro. Και η Ομοσπoνδία παίζει ρόλο. Ο κύριος Γκαγκάτσης για παράδειγμα ήταν σταθμός για τον αθλητισμό γενικότερα».

Για το αν είναι υπέρ του να έχει η Ελλάδα σταθερό κορμό:
«Όταν κάναμε τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 ήμασταν σταθερός κορμός και το καλοκαίρι αλλάξαν 6 με 7 άτομα. Παίζει ρόλο το κλίμα, έρχονται άλλοι χαρακτήρες και ο χρόνος και τα παιχνίδια σε πιέζουν και αυτό είναι σημαντικό. Ήταν πολλά τα κομμάτια και μας ειρωνεύτηκαν τότε. Και τώρα το ίδιο έγινε, άλλαξαν πολλά πρόσωπα. Θέλουμε χρόνο, πίστωση αλλά φταίνε και οι επιλογές των προπονητών».

Για το δίδυμο Παπασταθόπουλου Μανωλά:
«Βάλε και τον Τζαβέλλα, ο οποίος είναι αποκάλυψη για μένα. Λίγο οι κινήσεις του πρέπει να διορθωθούν. Η τετράδα των αμυντικών είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει και για την Ευρώπη. Το νούμερο ένα είναι η αρχή και η άμυνά σου είναι η συνέχεια. Οι αμυντικοί σου πρέπει να είναι από το βουνό, ξυλοκόποι, οι μεσαίοι δημιουργοί και οι επιθετικοί σου σαλονάτοι».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν είμαι πλέον στη Βέροια. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Μπορεί τη μία χρονιά να είσαι και την άλλη όχι. Εκτιμώ τον σεβασμό που μου έδειξε ο κύριος Καρυπίδης. Έκανε σπουδαίο έργο και στη Βέροια και στον Άρη. Ας είναι λίγο πιο ευχάριστες οι κριτικές, γιατί κάνει κάποια προσπάθεια και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε».

Για το αν θα συνεργαζόταν στον Άρη με τον κύριο Καρυπίδη:
«Αυτό δεν θα το πω εγώ, πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Καρυπίδη. Επειδή ξέρω τα όνειρά του και τον χαρακτήρα του δεν θα έλεγα ποτέ όχι σε μία πρόταση. Βλέπετε ότι το πρωτάθλημα πάει να γίνει σιγά σιγά καλύτερο και αυτό είναι ευχάριστο. Βγαίνουν και πάλι οι ιστορικές ομάδες στο προσκήνιο και αυτό είναι καλό γιατί έχουν και κόσμο από πίσω. Είναι ιστορικές ομάδες με έδρες που δεν περνούσες εύκολα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ