Quantcast

http://picasion.com/

Μεληκιώτης: «Ο προπονητής που με ανέδειξε είναι ο Γαϊτάνος»

Πριν καλά-καλά συμπληρώσει τα 20 χρόνια του, ο Δημήτρης Μεληκιώτης ντεμπουτάρισε σε παιχνίδι της Super League, φορώντας τη φανέλα της Βέροιας, στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» τον περασμένο Γενάρη. Ακολούθησε ένα μικρό… «μπαμ» με το γκολ που πέτυχε στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 3 του Απρίλη, με την ποδοσφαιρική «πιάτσα» να
αρχίζει από εκείνο το ματς να συζητά το όνομά του. Ο ίδιος ξέρει βέβαια ότι μόνο μέσω της διάρκειας μπορεί να καθιερωθεί, για αυτό και κρατάει πολύ χαμηλούς τόνους. Όπως και να έχει, όμως και το δικό του είναι μέσα στα ονόματα των εξελίξιμων «ρούκι» του Πρωταθλήματος, ενώ πρόσφατα υπήρξαν και δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται από την παρακολούθηση του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος είναι πολύ συγκρατημένος. Μεγαλωμένος στο χωριό Μέση της Ημαθίας, δούλεψε πολύ από μικρός για να φτάσει στην Ακαδημία της Βέροιας και να προαχθεί από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα προ διετίας. Του δίνεται μια τεράστια ευκαιρία τώρα και δείχνει έτοιμος, με πολλή δουλειά να την αρπάξει από τα μαλλιά. Τι λέει όμως ο ίδιος για όλα αυτά αλλά και την παρθενική του παρουσία στην εθνική ελπίδων; Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο metrosport.gr και στον δημοσιογράφο Χάρη Δημαρά:

- Δημήτρη, πώς ήταν η πρώτη εμπειρία της συμμετοχής σου στην εθνική ελπίδων; Πρόλαβες και έδωσες και μία ασίστ στον Κουλούρη με την Ουγγαρία.

«Ηταν μια εξαιρετική εμπειρία, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και προσπάθησα να βοηθήσω την εθνική. Ήμασταν πολύ άτυχοι, θεωρώ ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και πολύ ποιοτικούς παίκτες. Θα προσπαθήσουμε τώρα στην επόμενη διοργάνωση».

- Είσαι συμπαίκτης με πέντε παίκτες από τον ΠΑΟΚ, τους Κουλούρη, Γιαννούλη, Πούγγουρα, Χαρίση και Μυστακίδη, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να αποχαιρετούν.

«Ναι, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες, τον Γιαννούλη και τον Πούγγουρα τους είχα συμπαίκτες πέρυσι στη Βέροια. Ναι, ο Χαρίσης, ο Μυστακίδης αλλά και κάποια
ακόμη παιδιά αποχαιρέτησαν, έδωσαν πολλά στην ομάδα και πλέον μακάρι να συνεχίσουν στην ανδρών».

- Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να γίνετε μόνιμα… συμπαίκτες, διότι ακούστηκε έντονα το τελευταίο διάστημα ότι σε παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για σένα ο ΠΑΟΚ.

«Να σας πω την αλήθεια είμαι πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά μου και στην ομάδα μου, τη Βέροια. Θέλω πολύ να βελτιώνομαι καθημερινά και να δίνω το 100% ώστε η Βέροια να πηγαίνει καλύτερα και να καταφέρουμε στο τέλος όσο πιο εύκολα τον στόχο
της παραμονής. Από εκεί και πέρα, όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά προσωπικά δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο πέραν από τη δουλειά μου. Αν συμβεί κάτι, είναι θέμα των διοικήσεων. Εγώ έχω συμβόλαιο με τη Βέροια και αυτή τη στιγμή δε σκέφτομαι τίποτα άλλο».

- Τι γνώμη έχεις για τον ΠΑΟΚ; Τον αντιμετωπίσατε πρόσφατα και καταφέρατε να πάρετε θετικό αποτέλεσμα.

«Ναι, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι αμυντικά, κλείσαμε τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, που μας βοήθησε βαθμολογικά και ψυχολογικά. Ειδικά επειδή ο αντίπαλός μας έχει πολύ ποιότητα, εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα».


- Εχετε προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του νέου προπονητή και πώς βλέπεις τον αγώνα της Κυριακής στο Περιστέρι;

«Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και σίγουρα χρειάζεται λίγος χρόνος. Νομίζω όμως ότι δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι και η ομάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη την Κυριακή για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα. Δείξαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να αντιμετωπίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».

- Δύο φορές ξεκίνησες βασικός φέτος και η Βέροια πήρε θετικό αποτέλεσμα. Τυχαίο;

«Εντάξει, δεν πιστεύω ότι έχω πετύχει κάτι σπουδαίο ακόμη. Προσπαθώ απλά να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου και μέσα από τη δουλειά να βελτιώνομαι περισσότερο».

-Το μπαμ το είχες κάνει στο περσινό ματς της Λεωφόρου… Τελικά είσαι σέντερ φορ ή περιφερειακός επιθετικός;

«Ναι, το πρώτο μου γκολ το έβαλα στη Λεωφόρο, πέτυχα το 1-2. Ήταν αξέχαστο. Όπως και ο πρώτος μου αγώνας ήταν στα Γιάννενα, στον οποίο με είχε ξεκινήσει ο κ. Γεωργιάδης. Συνέχισε να με εμπιστεύεται και ο κ. Ελευθερόπουλος. Παίζω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά νομίζω πως η φυσική μου θέση είναι πίσω από το φορ».

-Αρα, οφείλεις πολλά στον κ. Γεωργιάδη.

«Σαφώς ναι, όπως και στον κ. Ελευθερόπουλο, αλλά και τον κ. Τερζή που με ξεκίνησε βασικό με τον Πανιώνιο. Ο προπονητής που με πίστεψε περισσότερο από νεαρή ηλικία και με ανέδειξε όμως είναι ο κ. Γαϊτάνος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ