Quantcast

http://picasion.com/

Συνελήφθη σπείρα που ρήμαζε γραφεία και καταστήματα στην Ημαθία

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από γραφεία και καταστήματα στην Ημαθία. Χθες (06-10-2016) σε περιοχή της Ημαθίας, σε οργανωμένη επιχείρηση των προαναφερόμενων αστυνομικών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, συνελήφθησαν 4 ημεδαποί ηλικίας από 22 έως 40 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, βάσει ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συμπεριλαμβάνονται άλλα 3 μέλη, με τον έναν από αυτούς να βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η 7μελής ομάδα δρώντας από το Νοέμβριο του 2015, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε κλοπές από καταστήματα και γραφεία σε περιοχές της Ημαθίας, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, προέκυψε ότι το Νοέμβριο του 2015 διέρρηξαν κατάστημα σε περιοχή της Ημαθίας, από όπου αφαίρεσαν χαλκοσωλήνες συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, ενώ επιπλέον διέρρηξαν γραφείο από όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα και χρηματικό ποσό.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα στην ίδια περιοχή, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από εξωτερικό χώρο επιχείρησης, ένα φορτηγό αυτοκίνητο.
Επίσης, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο ένας από τους συλληφθέντες ενέχεται επίσης σε μία διάρρηξη αυτοκινήτου το Νοέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Η συνολική λεία τους ξεπερνά σύμφωνα με εκτιμήσεις τις 20.000 ευρώ
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ