Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Πανεπιστήμιο του Χιούστον άνοιξε τις πόρτες του στο Σύλλογο ΜΑμΑ Βέροιας

Σε Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Houston εντάχθηκε ο σύλλογος ΜΑμΑ (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) που δημιουργήθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες στη Βέροια. Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή του «Ο σύλλογός μας αν και μετράει λίγους μήνες ζωής με διάφορες δυσκαμψίες και οικονομικές δυσκολίες, κατορθώσαμε να ενταχθούμε σε Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Houston της Αμερικής. Το πρόγραμμα αφορά τη Διαχείριση και Θεραπεία Συμπεριφοράς με τη μέθοδο Τηλεϋγείας (Telehealth) από Χιούστον ΗΠΑ σε Ελλάδα το οποίο ακολουθεί τις αρχές ανάλυσης συμπεριφοράς (ΑΒΑ Applied Behavioural Analysis). Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πανεπιστήμιο του HOUSTON και όλες οι αξιολογήσεις συμπεριφοράς, καθώς και οι διαδικασίες θεραπείας διεξάγονται στα σπίτια των οικογενειών. Με την μέθοδο της τηλεϋγείας μέσω του διαδικτύου, οι οικογένειες καθοδηγούνται από ένα θεραπευτή συμπεριφοράς, ο οποίος εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον - Clear Lake (UHCL). Μαθαίνουν σε όσους παρέχουν φροντίδα στα άτομα αυτά πώς να πραγματοποιούν αξιολογήσεις συμπεριφοράς, διαχείρισης και θεραπείας των παιδιών τους μέσα από το ρόλο του γονέων. Διευθύντρια του Ερευνητικού Προγράμματος Τηλεϋγείας είναι η Dr. Dorothea Lerman, στο Κέντρο για τον Αυτισμό και τις Αναπτυξιακές Ανικανότητες στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον - Clear Lake. Συντονίστρια του είναι η κυρία Λουκία Τσάμη (ψυχολόγος,Research Associate of University of Houston).
Στις 5/10/2016, η εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος του συλλόγου μας, Dr Ειρήνη Αναγνώστου, οι εθελόντριές μας εκπαιδεύτριες Σταυρούλα Κότελλη και Μαρία Βέρρου και η πρόεδρος του συλλόγου μας κυρία Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη, συνομίλησαν με τη συντονίστρια του προγράμματος κυρία Λουκία Τσάμη την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Το Πανεπιστήμιο του Houston άνοιξε τις πόρτες του στο νεοσύστατο σύλλογό μας και μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα γονέων αλλά και εθελοντών εκπαιδευτών του συλλόγου μας, μας έδωσε χαρά και μας ενθάρρυνε ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το καλό των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε επίσης και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας που μας φιλοξένησε στον ανακαινισμένο και πολύ ευχάριστο χώρο της (brain pulse room) ώστε να συνδεθούμε διαδικτυακά με την Αμερική».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ