Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό!

Όσο έμπειρες κι αν είναι στη μαγειρική οι Βεροιώτισσες νοικοκυρές, κάποια στιγμή μπορεί σε όλους να συμβεί ένα ατύχημα και να πέσει στο φαγητό παραπάνω αλάτι απ' ότι θα έπρεπε, με κίνδυνο να καταστρέψει τη γεύση του φαγητού αλλά και όλη την προπάθεια και τον κόπο σας. Η μυστική σύμβουλος του «Βεροιώτη», παλιά νοικοκυρά της πόλης, σας αποκαλύπτει το κόλπο για να σώσετε την παρτίδα και το φαγητό σας! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν... μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είνα ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις