Quantcast

http://picasion.com/

Βοσνιάδης: «Δεν μπορούσα να αλλάξω στα 55 μου»

Τι λέει ο έμπειρος προπονητής για τη συνεργασία του με τη Βέροια, τον Καρυπίδη, τον Παπαδόπουλο, τις ομάδες της Θεσσαλονίκης αλλά και τον Βελλή. Όσο ξαφνικά ανέλαβε το «τιμόνι» της Βέροιας τον περασμένο Ιούλιο, άλλο τόσο ο Αλέκος Βοσνιάδης αποτέλεσε και παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, την παραμονή του εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο για την 2ηαγωνιστική. Δε θέλησε
να πει πολλά για το «διαζύγιο», τότε, αφού δεν είναι του χαρακτήρα του να αφήνει πίσω του αντιπαλότητες. Το έργο που έκανε από την αρχή της σεζόν, πάντως, είναι βέβαιος ότι θα έχει αποτέλεσμα. Ο 55χρονος τεχνικός, που έχει λάβει δικαίως τον χαρακτηρισμό του «μετρ των ανόδων» με τις ομάδες που έχει συνεργαστεί, μιλάει στη Μetrosport για την εμπειρία του στη «βασίλισσα του Βορρά», αναφέρεται στον Θόδωρο Καρυπίδη, τον Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ εξωτερικεύει τις σκέψεις του και για όλη την ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Η συζήτηση μαζί του έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΗΜΑΡΑ

-Κόουτς μετανιώσατε που πήγατε τελικά στη Βέροια;


«Δε μετάνιωσα γιατί έκανα φίλους στη Βέροια, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια από τη στιγμή που αναλάβαμε. Η ομάδα ουσιαστικά ενισχύθηκε τον Αύγουστο και χρειαζόταν χρόνος. Η Βέροια πλέον είναι μια ομάδα που αν έχει ηρεμία μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Εχει εξαιρετικό υλικό και πολύ καλούς επαγγελματίες. Νομίζω πως θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, αρκεί να είναι λυμένα όλα της τα προβλήματα».

- Τελικά θα μας πείτε γιατί ήρθε το «διαζύγιο»;


«Εφυγα έχοντας πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της διοίκησης. Απλά δε συμφωνήσαμε σε ένα θέμα. Δεν έκανα πίσω, οπότε αποφασίσαμε φιλικά να τελειώσουμε τη συνεργασία. Δε θα ήθελα να επεκταθώ αυτή τη στιγμή περισσότερο στο θέμα, δεν υπάρχει νόημα».

-Ήταν τελικά το θέμα με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον Χαροντάκη, όπως ακούστηκε;

«Δε θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πάνω-κάτω τι συνέβη».

-Εγινε προσπάθεια να μεταπειστείτε;

«Βασικά έγινε μια συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά δεν υπήρχε νόημα γιατί είχα αποφασίσει να το κάνω».

-Ο Βοσνιάδης δεν συμβιβάζεται;

«Δε θα το έθετα έτσι. Στη ζωή πρέπει να κάνεις μικρούς συμβιβασμούς, κρίνοντας τις περιστάσεις. Όμως κάποια βασικά στάνταρ μου δεν αλλάζουν πλέον. Στα 55 μου χρόνια δεν μπορώ να αλλάξω και να κάνω υποχωρήσεις σε σημαντικά ζητήματα».

- Γνωρίσατε τον Θόδωρο Καρυπίδη. Πιστεύετε θα πετύχει;


«Ο Καρυπίδης αγαπάει το ποδόσφαιρο, είναι ενθουσιώδης, δεν κολλάει σε προβλήματα και έχει αυτοπεποίθηση. Πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει ό,τι εμπόδιο έχει μπροστά του και δεν του βάζει φρένο τίποτα».

- Όσο για τον Κώστα Παπαδόπουλο;

«Είναι μεθοδικός και έχει φέρει νοικοκυροσύνη στο σύλλογο. Εχει αγνές προθέσεις και θέλει πολύ να βοηθήσει την ομάδα. Εχει την εμπειρία του Ολυμπιακού Γαλατάδων, αλλά στη Βέροια είναι τελείως διαφορετικά. Θα βρει όμως τον τρόπο για να τα καταφέρει».

-Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Βέροιας;

«Υπάρχει σε όλες τις ομάδες το πρόβλημα. Γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση να καλυφθούν όλα τα ανοίγματα, τα παιδιά δείχνουν διάθεση και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

- Ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν στη φετινή Βέροια;

«Υπάρχουν δύο καλοί τερματοφύλακες, έμπειροι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Μπαλάφας, ο Μελίσσης, ο Καπετάνος, ο Μαραγκός που είναι πραγματικός αρχηγός, αλλά και ξένοι πολύ καλοί, ο Αρτσε, ο Σισίνιο, ο Βίτι. Ο Ναβαλόφσκι είναι εξαιρετικός, εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Γεωργίας. Όλο το ρόστερ είναι πολύ καλό, δε θέλω να αδικήσω κάποιο παιδί. Υπάρχει και ταλέντο. Για παράδειγμα ο Μεληκιώτης είναι παίκτης με μεγάλη εξέλιξη και αν δουλέψει έχει μεγάλη προοπτική».

-Ισχύει ότι ήσασταν κοντά στον Βιντάλ, αλλά τον πήρε ο ΠΑΣ;

«Πράγματι συμμετείχε σε προπονήσεις της ομάδας, αλλά ένα διαδικαστικό ζήτημα δεν επέτρεψε να τον πάρουμε ο παίκτης δεν μπορούσε να περιμένει και έκλεισε τελικά στον ΠΑΣ».

«Προτεραιότητα του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μόνο το Πρωτάθλημα»

Στη συζήτηση για τα Πρωταθλήματα της Super League αλλά και της Football League, είχε να πει αρκετά, εκκινώντας από τη μάχη του υποβιβασμού.

«Πολλοί έλεγαν το καλοκαίρι ότι θα πέσουν ο Ηρακλής και η Βέροια. Θα διαψευστούν γιατί και οι δύο ομάδες θα το παλέψουν και αν βρουν την ηρεμία τους θα πετύχουν τον στόχο, διότι έχουν καλές ομάδες. Βέβαια στον Ηρακλή αυτή η ηρεμία δεν υπάρχει. Είναι κι άλλες ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, όπως η Κέρκυρα, ο Λεβαδειακός, κι άλλες».

-Πανιώνιος, ΠΑΣ, Πλατανιάς;

«Ο Πλατανιάς δεν πιστεύω πως θα κινδυνέψει, γιατί το έργο του Παράσχου είναι ξεκάθαρο και εξαιρετικό. Ένα προβάδισμα για την πέμπτη θέση νομίζω το έχει ο Πανιώνιος λόγω ποιότητας. Είναι πολύ καλός στη μετάβαση, θέλει να έχει την μπάλα και παίζει καλά σε ανοιχτό γήπεδο. Και το έργο του Πετράκη στον ΠΑΣ είναι σημαντικό καθώς παρά τις όποιες απώλειες φαίνεται πως κράτησε τη χημεία του».

- Τη μάχη στη Φούτμπολ Λιγκ πώς τη βλέπετε; Ξεκινάει το πρωτάθλημα.

«Ο Αρης είναι ξεκάθαρα το φαβορί λόγω δυναμικής, υλικού και προπονητή. Ο Απόλλων από εκεί και πέρα, που είναι μια φερέγγυα ομάδα και όλοι είναι πληρωμένοι. Στη συνέχεια ΟΦΗ, Λαμία και Τρίκαλα. Ίσως υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις, όπως παράδειγμα η Σπάρτη».

- Για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη; Αν δεν κάνω λάθος ήσασταν συμπαίκτες στον Αχιλλέα Τριανδρίας.

«Πράγματι, ήμασταν συμπαίκτες. Η ομάδα είναι πλέον νοικοκυρεμένη, έχει εξαιρετική ηγεσία που την καθοδηγεί και παίζει άριστο ποδόσφαιρο. Έχει αλλάξει επίπεδο και έχει διαφορά από τις άλλες ομάδες. Ο Απόλλων και η Δόξα είναι πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες και θα παλέψουν για την άνοδο».

- Ο ΠΑΟΚ;

«Είναι τελείως διαφορετικός από πέρυσι. Πρόκειται για μια καινούργια ομάδα, και είναι σημαντικό να δημιουργήσει έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια Είναι σημαντικό ότι έχει τον ίδιο προπονητή που τελείωσε και πέρυσι και αυτό που πρέπει να γίνει απλά είναι να δείξει προτεραιότητα στο πρωτάθλημα. Να μη χάνει βαθμούς εκτός προγράμματος στην Ελλάδα, γιατί μετά υπάρχει άγχος που δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί».

- Με το rotation του Ίβιτς;

«Ο Ίβιτς ξέρει να κρίνει καλύτερα αν κάποιοι παίκτες ήταν φορτωμένοι και αυτός κάνει τον σχεδιασμό. Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος δεν κάνει υπομονή. Το θέμα όμως είναι για όλες τις ομάδες και φυσικά και τον ΠΑΟΚ να μην ξαναρχίζεις κάθε χρονιά από την αρχή, αναιρώντας ό,τι είχες κάνει την προηγούμενη».

- Τους παράγοντες των ομάδων γενικά πώς τους κρίνετε;

«Εντάξει, για τις μεγάλες που έχουν λυμένο το οικονομικό δεν υπάρχει συζήτηση. Για τις υπόλοιπες όπως φαίνεται άλλαξαν τα χρόνια, αλλοιώνονται και οι χαρακτήρες λόγω του οικονομικού. Ορισμένες φορές λες παραπανίσια πράγματα που δεν μπορείς να τηρήσεις».

«Μακάρι να ξαναδούμε τον Βελλή σε ομάδα ή στην ΕΠΟ»

Για έναν άνθρωπο με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Σταμάτη Βελλή μίλησε με τα πιο θερμά, προτρέποντάς τον να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Ο Σταμάτης ο Βελλής μου άνοιξε την πόρτα για να αλλάξω επίπεδο. Και στη Θεσσαλονίκη έπαιρνα ανόδους, αλλά μου έδωσε τη δυνατότητα να μπω στο κλειστό κύκλωμα της Αθήνας και μάλιστα σε μια ομάδα με όραμα. Είχε τη δυνατότητα να κάνει τον Απόλλωνα μια ομάδα στο επίπεδο του Ατρομήτου. Είναι καθαρός όσο δεν πάει και πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο να επιστρέψει ο Σταμάτης Βελλής. Χρειάζεται την καθαρότητα της σκέψης του και το εύχομαι να τον ξαναδούμε να έχει κάποιο ρόλο, είτε σε κάποια ομάδα, είτε στην ΕΠΟ».

- Ο διάδοχός του, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης; Και με αυτόν δουλέψατε.

«Τα έχει όλα τακτοποιημένα στην ομάδα του, είναι φερέγγυος, έχει διάθεση να κάνει πράγματα, αλλά πιστεύω πως το χάνει κάπου στο επικοινωνιακό».

- Με την Κέρκυρα το καλοκαίρι τι έγινε; Γιατί πήρατε διαζύγιο;


«Ηταν οκτώ πολύ καλοί μήνες. Αναλάβαμε εννιά βαθμούς από την πρώτη θέση, αλλά καταφέραμε να βγούμε πρώτοι δουλεύοντας σε ένα ήρεμο περιβάλλον, γιατί εκεί η κουλτούρα των φιλάθλων είναι διαφορετική. Υπήρξε μια διαφορά απόψεων με τον μεγαλομέτοχο, αλλά κλείσαμε φιλικά».

- Με το ελληνικό ποδόσφαιρο τι θα γίνει; Θα… σωθεί;

«Αν το ποδόσφαιρο δεν μπει πάνω από τις ομάδες, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Αυτοί που θα αναλάβουν πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Να αφήσουν τα μικροσυμφέροντά τους και να κοιτάξουν το ποδόσφαιρο. Αλλιώς θα παραμείνουμε σε τέλμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ