Οι φθινοπωρινές δουλειές της Βεροιώτισσας νοικοκυράς

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και οι δουλειές του σπιτιού που πρέπει να γίνουν δεν σηκώνουν αναβολή. Είναι αυτές, που οι Βεροιώτισσες νοικοκυρές επαναλαμβάνουν κάθε σεζόν και τις προσαρμόζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Σε λίγο καιρό θα πέσουν οι θερμοκρασίες και η γνωστή Βεροιώτικη βροχή θα
κάνει την εμφάνισή της. Οι παλιές νοικοκυρές της πόλης κάνουν την προετοιμασία τους από τώρα, που ο καιρός είναι ακομα καλός, έχοντας τα πάντα έτοιμα και δεν τρέχουν την τελευταία στιγμή.

Πλύνε τις κουρτίνες σου


Τώρα που έχει ακόμη ζέστες εκμεταλλεύσου το, πλύνε τις κουρτίνες σου και άπλωσέ τες για να στεγνώσουν στο λεπτό. Άσε που αν είναι από υλικό που δεν χρειάζεται σίδερο, τις πλένεις, τις κρεμάς και στεγνώνουν στο παράθυρο γεμίζοντας και το σπίτι με μυρωδιές.

Έλεγξε καλοριφέρ, θερμοσυσσωρευτές και κλιματιστικά

Τώρα είναι η εποχή να ελέγχονται και να καθαρίζονται οι καυστήρες, τα σώματα, τα φίλτρα και τα διάφορα άλλα μέρη των μονάδων θέρμανσης που έχει ο καθένας στο σπίτι του. Τα ίδιο και το τζάκι φυσικά. Και η κατάλληλη στιγμή να προμηθευτεί κανείς τα ξύλα του χειμώνα. Πριν αρχίσουν οι βροχές και πριν οι τιμές φτάσουν στα ύψη.

Ήρθε η ώρα για αλλαγή στο χρώμα

Αν έχεις σκοπό να βάψεις το σπίτι, ή κάποιο δωμάτιο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Πριν αποφασίσεις όμως τι χρώμα να επιλέξεις, ενημερώσου περί της σημασίας των χρωμάτων στη ζωή σου γενικότερα.

Φρόντισε τους εξωτερικούς χώρους


Σε σπίτια όπου υπάρχουν κήποι οι εργασίες αυτές γίνονται κάθε εποχή. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και έπιπλα που υπάρχουν στον κήπο, οι ψησταριές, τα γκριλ κ.ο.κ.

Γιατί φροντίδα δεν χρειάζονται μόνο όταν τα «βγάζουμε» για καλοκαίρι, αλλά και όταν τα αποθηκεύουμε για να τα βρούμε σε καλή κατάσταση την επόμενη χρονιά.

Τακτοποίησε τις ντουλάπες σου

Ακόμη κάνει ζέστη, όμως σιγά σιγά φρόντισε να μαζέψεις τα πολύ καλοκαιρινά ρούχα για να μη βρεθείς ενώπιον ενός «βουνού» από δουλειά. Τώρα -όπως και κάθε φορά που μαζεύεις τα ρούχα της προηγούμενης σεζόν και βγάζεις αυτά της επόμενης, είναι ευκαιρία να ξεφορτώνεσαι και ό,τι δεν χρειάζεσαι, δεν σου κάνει ή δεν θέλεις άλλο.

Καθάρισε τις εξωτερικές πόρτες

Δεν χρειάζονται πιο συχνό καθάρισμα. Μια φορά κάθε αλλαγή εποχής είναι αρκετή για να μείνουν οι πόρτες φρέσκες και καθαρές όλο τον χρόνο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις