Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για πρώτη χρονιά πολιτιστικές εκδηλώσεις για το πανηγύρι της Μονής Καλλίπετρας Βέροιας


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΡΑΧΙΑΣ
Για πρώτη χρονιά ο Σύλλογος Φίλων της Ιεράς Μονής Καλλίπετρας, πέραν των λατρευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για το Γενέθλιο της Παναγίας, διοργανώνει και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8 το απόγευμα στο γήπεδο της Ραχιάς.
Οι εκδηλώσεις, πέρα από το σκοπό της διασκέδασης και της προσέγγισης περισσότερου κόσμου, έχουν απώτερο σκοπό την ενίσχυση της Μονής Καλλίπετρας, που έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2010, αναστηλώθηκε και λειτουργεί με τη βοήθεια όλων. 
Στη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο Ηγούμενος της Μονής Καλλίπετρας π. Παλαμάς, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μονής, κ. Κόγιας και κ. Καρολίδης αντίστοιχα, καθώς και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς. 
«Σκοπός μας ήταν να διοργανώσουμε ένα είδος πανηγυριού για να βοηθηθεί η Μονή. Το αρχικό σκεπτικό ήταν κάτι σαν μια συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας και γι' αυτό συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας 5 σύλλογοι της Ημαθίας. Συμπαραστάτης μας ο δήμος Βέροιας και η ΚΑΠΑ με τον πρόεδρό της Θεόφιλο Κορωνά. Κάτι ιδιαίτερο που θα συμβεί φέτος στις εκδηλώσεις μας είναι πως θα έχουμε την τιμή, τη χαρά και την ευλογία να έχουμε τις ημέρες του πανηγυριού τη ζακέτα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου», ανέφερε ο κ. Καρολίδης. 
Για τη συμβολή του δήμου και του ΚΑΠΑ Βέροιας στις εκδηλώσεις αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς. «Μικρή η συμβολή μας, καθώς μόνο η παραχώρηση του χώρου, το μεγάλο κομμάτι της διοργάνωσης το έχει αναλάβει ο Σύλλογος Φίλων της Μονής, εμείς θα βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε. Να πάνε όλα καλά και του χρόνου με κάτι μεγαλύτερο».
Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κόγιας ανέφερε με τη σειρά του πως «Είναι ένα μεγάλο ρίσκο αυτό που αναλάβαμε και πιστεύω με τη βοήθεια της Παναγίας μας να τα καταφέρουμε. Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια από όλους τους Καλλιπετρίτες. Καλώ τον κόσμο να συμπαρασταθεί στη Μονή συμμετέχοντας όσο μπορεί τόσο στις λατρευτικές όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις».
Τέλος, το λόγο πήρε ο ηγούμενος π. Παλαμάς αναφέροντας αρχικά κάποια στοιχεία για τη Μονή και τον α
«Η Μονή έχει 1000 χρόνια ζωής και ήταν η αρχική επιλογή για να χτιστεί η Παναγία Σουμελά. Λόγω της θέσης και της δύσκολης πρόσβασης όμως επιλέχθηκε η Καστανιά. Το 2003 ο Μητροπολίτης μας τοποθέτησε στη Μονή όπου και έκτοτε το ενδιαφέρον και η αγάπη των Βεροιαίων είναι μεγάλο. Από το 2010 που υπέστη την καταστροφική πυρκαγιά, ιδρύθηκε ο σύλλογος Φίλων της Μονής, που μαζί με το δήμο αλλά και τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη μας στηρίζουν».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να κάνει ιδιαίτερη μνεία στον εμπνευστή της ιδέας του παραδοσιακού πανηγυριού, το δημοσιογράφο του inveria.gr Νίκο Βουδούρη αλλά και για την παραχώρηση της ζακέτας του οσίου Παϊσίου, τον συγγραφέα Νίκο Ζουρνατζόγλου. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
Έντεχνο πρόγραμμα: Ένα μουσικό παραδοσιακό σχήμα από την Ξάνθη που θα έρθει ειδικά για την εκδήλωση.
Μαρία Κατσίκα (κανονάκι)
Ελπίδα Τσαπατόλη (σαντουρι)
Πινάρ Χασανκήλ (τραγούδι) 

Θα παρουσιαστούν χορευτικά από τους Συλλόγους Ασωμάτων, Μικρασιατών, Χαρίεσσας «Αγ.Δημήτριος», Καλλιθέας και Κρητικών.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα έρθει αποκλειστικά για τη Μονή ένα μουσικό σχήμα από την Ξάνθη, ενώ τα χορευτικά σχήματα και το παραδοσιακό πρόγραμμα θα συνοδεύει η ορχήστρα «Μελλορυθμοί»

Δε θα λείπει και το Ποντιακό Πρόγραμμα με εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως ο Γαβράς Κώστας και Στάθης (Λύρα-Τραγούδι), ο Τσαμπερτίδης Θάνος (Τραγούδι0, ο Σωτηρόπουλος Μάκης (Αρμόνιο), ο Κοτίδης Στέλιος (Λύρα), ο Νίττας Στέλιος (Νταούλι), ο Φωτιάδης Χρήστος (Ντραμς)

- Είσοδος: 1 ευρώ - Θα λειτουργεί μπουφές (προαιρετικά)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ:
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016
Μέγας Εσπερινός 19:00-20:30
Βραδυνή Θεία Λειτουργία 21:00-μεσάνυχτα (Αγρυπνία)
Διανομή Ψαρόσουπας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016
Αγιασμός - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 07:30-10:30
Διανομή Ψαρόσουπας
Εσπερινός-Μνημόσυνο Κτιτόρων 18:30-20:00

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016
Θ. Λειτουργία για τη Σύναξη των γονέων της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννης, 7:30-10:30

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ