Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο ίδιο «τραπέζι» Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί και Πυροσβέστες της Ημαθίας

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΕΘ
Κοινή συνέντευξη τύπου εν όψει της Πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 9/9 παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του εν ενεργεία και αποστρατεία προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων Ημαθίας, εκθέτοντας παράλληλα τα προβλήματα των κλάδων τους. 

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Απόστολος Μούρτης, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Νικόλαος Τρίγκας, από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και ο Κυριάκος Αλεξίου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, με σκοπό ενωμένοι να δώσουν βροντερό παρών και να καλέσουν όλους τους πολίτες της Ημαθίας να ενώσουν μαζί τους τη φωνή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. 
Για έλλειμμα δημοκρατίας έκανε λόγο ο αντιστράτηγος Κωνσταντάρας, καλώντας παράλληλα τους πολίτες της Ημαθίας να ενώσουν τη φωνή τους με τα 320 μέλη της Ένωσης. «Απαιτούμε συμμόρφωση της Διοίκησης με τις υποχρεώσεις της και την τήρηση του Συντάγματος από πλευρά της», ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με τη δικαίωσή τους από το ΣΤΕ για τη μείωση των μισθών αλλά τη μη τήρηση της απόφασης, παρά μόνο κατά το 50% και αυτό με δόσεις.
«Η συσπείρωση για πρώτη φορά των Ενώσεών μας, αποδεικνύει πως τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν», ανέφερε ο κ. Μούρτης, ενώ παρουσίασε τους λόγους στης συστράτευσης. Η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, που πλήττει και το νομό μας και η εκτροπή της κυβέρνησης αναφορικά με την απόφαση του ΣΤΕ είναι μέρος των προβλημάτων αυτών που οδηγούν σε αγώνα διαρκείας όπως χαρακτηριστικά είπε.
Οι αμοιβές και ο υλικός εξοπλισμός αποτελούν τα κύρια προβλήματα των Πυροσβεστών, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξίου, ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τις ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος της Βέροιας, ελλείψεις που δυσχεραίνουν το λειτούργημά τους. «Η δουλειά μας εξαρτάται άμεσα από τα μέσα που μας παρέχει η πολιτεία», ανέφερε.
Τέλος, ο κ. Τρίγκας ζήτησε από την Πολιτεία να σεβαστεί τους νόμους που ψήφισε, σεβόμενος παράλληλα και την άμυνα της χώρας. «Οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και κυρίως την άμυνα της χώρας μας. Καλώ όλους τους συναδέλφους μας καθώς και τους πολίτες της Ημαθίας να συμμετέχουν στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ