Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπουτάρης: Συγγνώμη που αποκάλεσα τα Σκόπια «Μακεδονία»

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΤΥΠΙΑ»
Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το γεγονός πως σε συνέντευξή του στα Σκόπια τα αποκάλεσε «Μακεδονία» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της 17ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Όπως είπε, επρόκειτο για
παρατυπία και ζήτησε συγγνώμη αν αυτό ενόχλησε κάποιους. Επιπλέον, τόνισε πως «εμείς δεν ασκούμε εξωτερική πολιτική, απλά συντασσόμαστε με την τακτική της κυβέρνησης για την ανοικοδόμηση των σχέσεων εμπιστοσύνης.

Οι Σκοπιανοί είναι καλοί πελάτες της Θεσσαλονίκης και πρέπει να παραμείνουν. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού. Δεν θα λύσουμε το θέμα της ονομασίας τώρα, αφού η κυβέρνησή τους είναι υπηρεσιακή και φανατική. Η κατάσταση στα Σκόπια είναι για γέλια. Οι άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν έναν μύθο. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουτάρης κατά την παρουσία του στην ΠΓΔΜ, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας - Σκοπίων, αλλά και το ζήτημα της γλώσσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ