Γιατί όλες οι Βεροιώτισσες μετά τα 50 κόβουν τα μαλλιά τους κοντά

Οταν μια Βεροιώτισσα θυσιάζει τα μακριά μαλλιά της για ένα κοντό, σχεδόν, αγορίστικο κούρεμα, το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι σαφές: «Είμαι σοβαρή και ικανή για όλα, τέλος». Το πρώτο μήνυμα που περνά ένα κοντό μαλλί; Οσο απλοϊκό κι αν φαίνεται αυτό δεν είναι άλλο από το «αυτή η γυναίκα δεν σπαταλά το χρόνο της για να φτιάχνει το μαλλί της». Σοβαρότητα. Και ναι, αναμφίβολα, αυτό είναι και το μήνυμα που οι μεγαλύτερες γυναίκες πολιτικοί επιδιώκουν να περάσουν με τα κοντά κουρέματά τους. Για αυτό άλλωστε οι ισχυρότερες γυναίκες πολιτικοί ανά τον κόσμο έχουν ακριβώς το ίδιο μαλλί.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός με το κοντό ξανθό, σχεδόν λευκό μαλλί της περνά την εικόνα της ατσάλινης. Η υποψήφια για το Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον με παρόμοιο κούρεμα στέλνει ακριβώς το ίδιο μήνυμα.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, με παρόμοιο κούρεμα, λίγο πιο λιτό από των άλλων δύο τείνει προς το αγορίστικο. Θέλουν να κάνουν το μήνυμά τους ακόμα πιο σαφές.

Από την άλλη πολλές Βεροιώτισσες μεγαλύτερης ηλικίας με μακρύτερα μαλλιά θέτουν μια σειρά -εύλογων- ερωτημάτων. Γιατί πρέπει όλες οι γυναίκες στα 50 τους να κόβουν τα μαλλιά τους και να μοιάζουν η μία με κλώνο της άλλη; Γιατί θα πρέπει να μοιάζουν στους άνδρες; Γιατί η σοβαρότητα και η εξυπνάδα θα πρέπει να υποδηλώνονται από ένα αυστηρό κοντό κούρεμα και μόνο; Την ίδια ώρα δηλώνουν ότι η δύναμή τους είναι τα μαλλιά τους και δεν θέλουν να τα κόψουν, θα νιώσουν σαν τον Σαμψών, υποστηρίζουν, σαν να έχουν χάσει τη δύναμή τους. 

Η επιλογή δική σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις