Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλαϊτζίδης: «Η Ημαθία ανέλαβε με το παραπάνω το μεταναστευτικό μερίδιο που της αναλογεί»

Τοποθέτηση στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 1/7 και είχε θέμα το μεταναστευτικό, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης. Τόνισε τον ήδη μεγάλο όγκο μεταναστών που φιλοξενεί η Ημαθία σε σχέση με τη μειωμένη αστυνομική δύναμη, τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας αλλά κυρίως την άνιση κατανομή προσφύγων στην Ελλάδα, παραθέτοντας παράλληλα τα νούμερα που το αποδεικνύουν. Αναλυτικά η τοποθέτησή του:
«Κύριε δήμαρχε της Ηρωικής Πόλης Νάουσας,
Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου της Ηρωικής Πόλης Νάουσας,
Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Δυστυχώς η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης, αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, επιχειρεί να δημιουργήσει, για μια ακόμη φορά, τετελεσμένα, με την έλευση και άλλων μεταναστών στην Ημαθία, αυτή τη φορά στη Νάουσα.
Επανειλημμένα ως διοίκηση της ΠΚΜ με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα έχουμε τονίσει το απαράδεκτο του γεγονότος, να συσσωρεύεται το 70% των μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία.
Θεωρούμε ότι η Ημαθία ανέλαβε και με το παραπάνω το μεταναστευτικό μερίδιο που της αναλογεί.
Η διασπορά μεταναστευτικών καταυλισμών δημιουργεί τεράστια προβλήματα ασφαλούς φύλαξης τους, από την ήδη μειωμένη δύναμη των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.
Οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης κρατικής συνδρομής, είναι απαράδεκτες και εγκυμονούν κινδύνους ανάφλεξης επιδημιών στο σύνολο του πληθυσμού.
Καλούμε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα, αλλά και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιχειρήσουν να πυροδοτήσουν την θρυαλλίδα με τετελεσμένα γεγονότα στον δήμο της Νάουσας.
Η Ημαθία δεν θα ανεχθεί λογικές του επιπέδου «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν».
Κλείνοντας σας παραθέτω συντριπτικά στοιχεία άνισης γεωγραφικής κατανομής του μεταναστευτικού ρεύματος στη χώρα μας, τα οποία οφείλουν να προβληματίσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία , καθώς και τα στελέχη του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, που οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των συμπολιτών τους και όχι της πόλης-κράτους των Αθηνών.
Η Κεντρική Μακεδονία με πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 1.800.058 κατοίκους έχει δεχτεί στο έδαφος της 21,772 μετανάστες.
Η Αττική με πληθυσμό 3.627.824 κατοίκους, αντίστοιχα έχει 14.967 μετανάστες.
Η Θεσσαλία με πληθυσμό 732.762 κατοίκους, 137 μετανάστες
Η Πελοπόννησος με πληθυσμό 577.903 έχει 250 μετανάστες.
Η Κρήτη κανέναν.

Ας αποκαταστήσει την αναλογικότητα στην μεταναστευτική κατανομή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας η κυβέρνηση και ας αφήσει ήσυχη τη Νάουσα και την Ημαθία.
Το επιχειρούμενο «χρύσωμα του χαπιού» με τις υποσχέσεις περί πρόσληψης προσωπικού που θα υπηρετήσει τους μεταναστευτικούς καταυλισμούς είναι υποτιμητικό για τους συμπολίτες μας.
Ας φροντίσει η κεντρική διοίκηση να άρει το ρωσικό εμπάργκο και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι απείρως πολλαπλάσιες.
Να μην ξεχνάμε δε ότι οι υποσχεθείσες θέσεις εργασίας από την κυβέρνηση, που θα υπηρετούσαν το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, έμειναν «όνειρο θερινής νυκτός» και οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται πλέον χάρη στον εθελοντισμό και το φιλότιμο των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ