Quantcast

http://picasion.com/

Το εργαστήριο μαγειρικής της Βιβλιοθήκης παρουσίασε ο Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου

Τον καινούριο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής που δημιουργήθηκε στον ανακαινισμένο 2ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιουλίου ο Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, φέρνοντας στις βαλίτσες του πολλές ιδέες για τη χρήση της κουζίνας και συνταγές με τοπικά προϊόντα. 

Ένα βιβλίο... παραγωγής της Βιβλιοθήκης για παράδειγμα, με συνταγές που οι επαγγελματίες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της Βέροιας θα έχουν εκτελέσει στο χώρο των σεμιναρίων, μαγειρική για καλό σκοπό, με μάγειρες τα ίδια τα παιδιά που θα χαρίσουν με αγάπη τις μερίδες σε κοινωνικές δομές, νεαρά παιδιά που θέλουν να προσανατολιστούν στη μαγειρική να δοκιμάσουν την κουζίνα και άλλες πολλές ιδέες, που σίγουρα η αεικίνητη βιβλιοθήκη θα μπορέσει να υλοποιήσει. 
Ο κόσμος που βρέθηκε στην παρουσίαση αντίκρισε έναν χώρο υπερσύγχρονο, με μια ολοκαίνουρια κουζίνα, μικρή μεν, εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα δε. Και με έναν απορροφητήρα που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς δε βρισκόταν στη θέση που ξέρουμε, στον πάγκο της κουζίνας, ανάμεσα στις κεραμικές εστίες! Εξάλλου, η μικρή αυτή κουζίνα της βιβλιοθήκης, με μια μόνο κίνηση, κρύβεται επιμελώς στο ντουλάπι της, μετατρέποντας πλήρως τη χρήση της αίθουσας σε μια αίθουσα εκδηλώσεων.
Το απόγευμα της ίδια μέρας, ο Σεφ, μαζί με τη συνεργάτη και σύζυγό του Άννα Διονυσιάδου, έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν δυο σεμινάρια για παιδιά 8-11 ετών, με μαγειρέματα και παιχνίδια, καθώς και ενημέρωση για σωστή διατροφή.











ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ