Quantcast

http://picasion.com/

«Τρικυμιώδης» η διαδρομή για το Ξηρολίβαδο

Η διαδρομή για το ορεινό χωριό Ξηρολίβαδο είναι μια ομολογουμένως μαγευτική διαδρομή. Όσο το υψόμετρο ανεβαίνει, τόσο η θερμοκρασία πέφτει και η πυκνή βλάστηση του Βερμίου αγκαλιάζει την άσφαλτο. Η θέα της Βέροιας ανεβαίνοντας προς το Ξηρολίβαδο μπορεί να σου κόβει την ανάσα αλλά το νου σου στο δρόμο... οι μεγάλες λακκούβες στην άκρη του οδοστρώματος μπορεί να σου κόψουν άσχημα τη φόρα! 
Πολλά είναι τα κομμάτια στη διαδρομή όπου η άσφαλτος στην άκρη έχει υποχωρήσει δημιουργώντας βαθιές λακκούβες και φυσικά η τελευταία, λίγα χιλιόμετρα πριν το χωριό σε καλωσορίσει, η οποία όχι μόνο είναι στη μέση του δρόμου αλλά και διπλή, πιάνοντας και τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας! 
Κάποια από αυτά έχουν μπαλωθεί αλλά σίγουρα χρειάζεται η άμεση επέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για να καλύψει και τα υπόλοιπα. Τώρα που το καλοκαίρι ειδικά οι επισκέπτες του όμορφου αυτού χωριού πολλαπλασιάζονται, οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ο παραμικρός ελιγμός σε τόσο στενό δρόμο μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ