Quantcast

http://picasion.com/

Αίτηση για το Άρθρο 99 κατέθεσε η Μαρινόπουλος

Αίτηση υπαγωγής στο Αρθρο 99 κατέθεσε η Μαρινόπουλος σε μια προσπάθεια να προστατευτεί από τους πιστωτές της. Η συζήτηση προσωρινής διαταγής, που αιτήθηκε, η εταιρία Μαρινόπουλος στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης του πτωχευτικού κώδικα ορίστηκε για την 1η Ιουλίου από την πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αθηνών. Σημειώνεται πως
μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής χορηγήθηκε προστασία υπέρ της εταιρείας Μαρινόπουλος. Η αίτηση, αποτελεί μοναδική επιλογή- όπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρίας για να προστατευτεί έναντι των πιστωτών της και έτσι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα συμφέροντα των προμηθευτών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κίνηση αυτή φαίνεται πως τινάζει οριστικά στον αέρα τη συμφωνία με την Σκλαβενίτης, συμφωνία η οποία είχει «κολλήσει» και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που ζητούσε επιπλέον στοιχεία. Σημειώνεται πως στις αρχές Μαίου υπήρχε μια σχετική ομαλοποίηση των πληρωμών της Μαρινόπουλος προς προμηθευτές και εργαζομένους, η οποία ωστόσο δεν κράτησε.

Αν και οι δυο επιχειρήσεις- Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος, υποστήριζαν ότι δεν υπάρχουν αλλαγές αναφορικά με τον αρχικό τους σχεδιασμό και πως περιμένουν την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να προχωρήσουν στη συμφωνία, στην αγορά μιλούν ακόμα και για συμφωνία σε νέα βάση ανάμεσα στις δυο πλευρές καθώς ο χρόνος που έχει περάσει φαίνεται να έχει μεγεθύνει τα προβλήματα της Μαρινόπουλος που χάνει μερίδιο από την αγορά την ίδια στιγμή που οι υποχρεώσεις της προς τρίτους παραμένουν υψηλές.

Η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 αλλάζει πλέον δραματικά τα δεδομένα τόσο σε ό,τι αφορά τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών όσο και στο λιανεμπόριο που θα επηρεαστεί από τις όποιες εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ