Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τζιτζικώστας από Βέροια: «Μουσείο Βεργίνας, Νοσοκομείο Βέροιας και Φυσικό Αέριο προτεραιότητα της Περιφέρειας»

Στη Βέροια πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 26/5 η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα και σύσσωμο το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου. Η συνεδρίαση έγινε για πρώτη φορά στη Βέροια στα πλαίσια της απόφασης να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις στις έδρες όλων των δήμων που ανήκουν στην Περιφέρεια. 
Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας παίρνοντας αρχικά το λόγο, αναφέρθηκε σε θέματα της οικοδέσποινας περιφερειακής ενότητας, όπως το Μουσείο της Βεργίνας, το Νοσοκομείο της Βέροιας, το Φυσικό Αέριο, το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου Νάουσας, καθώς και σε ευρύτερα θέματα όπως το Ρωσικό εμπάργκο και το προσφυγικό.
Στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 υπάρχει μέριμνα να λειτουργήσουν συνεχιζόμενα έργα προηγούμενων προγραμμάτων, όπως το μουσείο της Βεργίνας και το Νοσοκομείο της Βέροιας. Έχουν δεσμευτεί 4,3 εκ και 7,4 εκ ευρώ αντίστοιχα για τα δυο αυτά έργα, καθώς και έχει δημοπρατηθεί το έργο για τον άξονα που συνδέει την Εγνατία με τη Νάουσα και τη Σκύδρα».
Αναφορικά με το Φυσικό Αέριο είπε «Είναι ένα έργο στο οποίο θα δοθεί προτεραιότητα στη νέα προγραμματική περίοδο, να επεκταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφερειακές ενότητές μας. Αν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις από τις εταιρίες φυσικού αερίου, μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου».

Σχετικά με το κτίριο της Αντιπεριφέρειας είπε πως «Η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο κτίριο, η μελέτη του οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το κτίριο έχει βρεθεί και είναι δίπλα στα νέα Δικαστήρια.

Στη συνέχεια απάντησε σχετικά με τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Νάουσας είπε «Οι 3 ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ αξονικοί τομογράφοι δεν βρίσκονται στα νοσοκομεία γιατί η 3η ΥΠΕ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα. Χρόνος υπήρχε αλλά δε τα κατάφεραν. Ασφαλώς και επιθυμούμε να τεθεί ο αξονικός τομογράφος στο νέο ΕΣΠΑ».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα όπου όπως είπε θα του θέσει το θέμα του Ρωσικού εμπάργκο. 
Σχετικά με το πρόβλημα της Ειδομένης είπε μάλιστα πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθεί η εκκένωση, για την εξέλιξη της οποίας η περιφέρεια είναι πολύ ικανοποιημένη, που έπειτα από πιέσεις και μηνυτήριες αναφορές, κατάφερε να δοθεί εντολή στην ΕΛΑΣ για εκκένωση χωρίς βια. Μάλιστα όπως ανέφερε, μέχρι το Σεπτέμβριο θα γίνει ο αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ