Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με 50 χορούς άνοιξε στη Βέροια το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών

Με 11 συλλόγους, 50 χορούς και μια παρουσίαση εθίμου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 9/4 η πρώτη μέρα του 3ου Διήμερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας στο Χώρο Τεχνών. Εκατοντάδες χορευτές από συλλόγους που έφτασαν στη Βέροια από διάφορα σημεία της Ελλάδας, φόρεσαν τις παραδοσιακές τους στολές...
και παρουσίασαν στον κοινό χορούς και δρώμενα από τον τόπο τους. 
Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας κ. Έλλη Μάλαμα, ενώ το Φεστιβάλ άνοιξαν χορευτικά οι λιλιπούτειοι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, που εμφανίστηκαν στη σκηνή κρατώντας μικρά πλακάτ που σχημάτιζαν τη φράση «Καλωσορίσατε στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών», ενώ στη συνέχεια καταχειροκροτήθηκαν για τις χορευτικές τους ικανότητες.
Τη σκυτάλη πήρε το μεγαλύτερο τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων με 4 χορούς από τη Φλώρινα, ενώ ακολούθησαν και οι υπόλοιποι δέκα σύλλογοι από τα Γιάννινα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λιτόχωρο, Αλεξάνδρεια και Λαμία, που ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα. Τα χορευτικά συγκροτήματα συνόδευε το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες».
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι στις 12, με άλλους 9 συλλόγους από Βέροια, Νάουσα, Σέρρες, Δερβενοχώρια και Θεσσαλονίκη, που θα παρουσιάσουν 48 χορούς και τέσσερα έθιμα.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ