Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η επίσκεψη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας την Παρασκευή 29-1-16. Επισκέφτηκαν το ανακαινισμένο κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπων Χαλάστρας και το περιβαλλοντικό πάρκο Γαλλικού ποταμού, που είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Στο κέντρο οι μαθητές ενημερώθηκαν για την προστατευόμενη περιοχή με τη χρήση νέων και διαδραστικών μέσων τεχνολογίας...
που υπάρχουν στην ανανεωμένη έκθεση που στεγάζεται στον χώρο, γνώρισαν τον μεγάλο πλούτο του Εθνικού Πάρκου και αντιλήφθηκαν τις υπηρεσίες και τα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο. Στη συνέχεια στην περιοχή των εκβολών του Γαλλικού ποταμού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με κιάλια και τηλεσκόπιο να παρατηρήσουν πολλά είδη πουλιών όπως φοινικόπτερα(φλαμίνγκο), ερωδιούς, κιρκίρια, γλάρους αλλά και είδη φυτών της περιοχής.
Οι μαθητές ενθουσιασμένοι και έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό απόλαυσαν αυτή τη μοναδική επαφή που είχαν με τη φύση, και τη συναρπαστική συνάντησή τους με τα σπάνια αυτά πουλιά και ιδιαίτερα με τα φλαμίνγκο. Ευχαριστούμε πολύ τη βιολόγο κα Εύα Κατράνα για την εξαιρετική ξενάγηση που μας έκανε τόσο στο εκθεσιακό χώρο όσο και στο πάρκο του Γαλλικού ποταμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ