Πληθωρική η εμφάνιση των Βλάχων της Βέροιας στην Αθήνα

Λεβεντιά Βλάχικη, ατόφια Ομορφιά, γνήσιες παραδοσιακές στολές ήταν η συνεισφορά και η συμμετοχή που απέσπασε το θαυμασμό, τα πολλά θετικά σχόλια και το θερμότατο χειροκρότημα ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας με την συμμετοχή του στο 3ήμερο αντάμωμα της Π.Ο.Π.Σ.Β. που έγινε στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Το 30μελές συγκρότημα των ενηλίκων (Τμήμα παραστάσεων) ενθουσίασε με την εμφάνισή του, με τους ζωντανούς χορούς...
του, την κορμοστασιά αλλά και την ομορφιά των χορευτριών του και των χορευτών του, όλους τους θεατές που γέμισαν τον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου το Σάββατο χορεύοντας Βλάχικους χορούς της περιοχής της Βέροιας στο 7ο κατά σειρά γκρουπ, μαζί με τους αδελφούς Συλλόγους της Νάουσας, της Κλεισούρας και του Πισοδερίου. 
Σε μια ηλιόλουστη Αθήνα και με φόντο το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο οι χορευτές μας ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο, χόρεψαν και διασκέδασαν με παραδοσιακά Βλαχόφωνα και Ελληνόφωνα τραγούδια αλλά και χειροκροτήθηκαν, φωτογραφήθηκαν και αντάλλαξαν αναμνηστικά με φίλους και με συγγενείς που παρευρέθησαν στο πανέμορφο και εντυπωσιακό αυτό σκηνικό που ομόρφυναν οι 1000 περίπου χορευτές των Βλάχικων σωματείων που συμμετείχαν στο Αντάμωμα μετά από μια πολύ εντυπωσιακή παρέλαση με τις πολύχρωμες αντιπροσωπευτικές φορεσιές τους από πολλά Βλαχοχώρια της Ελλάδας, στους δρόμους της Αθήνας και μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων.

Αρνητικά σχόλια εκφράστηκαν από πολλούς υπευθύνους Συλλόγων, και χοροδιδασκάλων για την Ημερομηνία του ανταμώματος, αλλά και για τον τόπο, που όπως τελικά αποδείχθηκε, μιας και στην Αθήνα η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, ήταν σημαντικά κατώτερη από άλλα ανταμώματα και ακούστηκε η μομφή για τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Κου Μαγειρία, για αυτήν την προσωπική επιλογή του χώρου.

Οι Βλάχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο αντάμωμα και με την ελπίδα να γίνει το 32ο Αντάμωμά τους «Στα Ψηλά Βουνά, κοντά στα Βλαχοχώρια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ