Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης: «ΟΧΙ στο διχασμό ΝΑΙ στην ευρώπη και στο ευρώ»

«ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ»
Τελευταίος έκανε την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής και το ψήφισμα της ΚΕΔΕ που κατατέθηκε στη συνεδρίαση. «Όταν πήρα ψήφισμα της ΚΕΔΕ και το διάβασα, διαπίστωσα πως αναφέρει κάποιες πραγματικές καταστάσεις, ξεχνώντας όμως και κάποιες. Π.χ. αναφέρει ουρές στα ΑΤΜ και ξεχνάει τις ουρές ντροπής για τα συσσίτια...
Αυτό είναι απότοκος όσων πολιτικών προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Θα χώριζα αυτά που θέλω να πως σε 2 κομμάτια, στο χθες και στο σήμερα. Αναφορικά με το χθες, είπε ο πρωθυπουργός πως ζητάμε βιώσιμη συμφωνία εντός Ε.Ε.. Κατατέθηκαν 2 προτάσεις, μια ελληνική και μια των θεσμών. Θεωρούμε δηλαδή πως η δική μας ήταν βιώσιμη. Όπως μπήκε το ερώτημα στο δημοψήφισμα, που κακώς μπήκε όπως μπήκε, έδωσε το δικαίωμα στους εταίρους να θεωρούν ότι πρόκειται ως ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ. Ας έμπαινε η πρόταση των θεσμών και η πρόταση η δική μας για αποφυγή παρεξηγήσεων. Ίσως ήταν λάθος τακτικής. 

Είναι σημαντική για εμένα και η αόμενη μέρα για τις τράπεζες και τη ρευστότητα. Ως τώρα μας χρηματοδοτούσε ο ELA. Τώρα που σταμάτησε κάτι που δεν το περιμέναμε, φτάσαμε να είμαστε γυμνοί. Για το δήμο αυτό σημαίνει πως έργα που είναι σε εξέλιξη ή είναι προγραμματισμένα, δύσκολα θα πραγματοποιηθούν. Όπως για παράδειγμα το μεγάλο έργο του σχολείου στα Γιοτζαλίκια, που κοντεύει να τελειώσει. Υπάρχουν δυο απλήρωτοι λογαριασμοί, προσπαθούμε να κρατήσουμε τον εργολάβο, να πληρώσουμε τον έναν λογαριασμό με δικά μας χρήματα. Τα 165.000 ευρώ όμως που βάλαμε από την τσέπη μας συν τη ΔΕΗ, δε λύνουν πρόβλημα. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί γιατί δε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο μέλλον και όχι μόνο σε αυτό το έργο. Υπάρχει και αυτό στο Σέλι, με τον εργολάβο που έκανε αίτηση για διάλυση σύμβασης, με το ερώτημα «πως θα πληρωθώ;» Είναι φυσικά δικαίωμά του. Κανείς εργολάβος δε θέλει να βάλει χρήματα, από τη στιγμή που δεν ξέρει πως θα τα πάρει.

Το έργο στη Βεργίνα, με τον εργολάβο να λέει πως θα κάνω λογαριασμό 20.000 και μετά σταματάω, θα περιμένω να πληρωθώ. Το 4ο δημοτικό και άλλα πιο μικρά, όπως οι λακκούβες κτλ.

Αυτή είναι η κατάσταση στο δήμο. Και αν όλα πάνε καλά κάποια έργα δε θα προλάβουν να πληρωθούν στο '15.

Σχετικά με τους εργαζόμενους, αν έπρεπε να πληρωθούν σήμερα ο δήμος θα πλήρωνε, όμως ο τελικός αποδέκτης θα έπαιρνε 60 ευρώ ημερησίως. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η επόμενη μέρα σχετικά με τη ρευστότητα είναι προβληματική για εμάς. Δεν είναι τυχαίο πως στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 2 στρατόπεδα, άλλοι πιέζουν για συμφωνία και άλλοι για το αντίθετο. 
Ελπίζω σε κάποια λύση γιατί δεν ταιριάζουν όλα αυτά που γίνονται. Πριν δω το ψήφισμα είχα καταλήξει στο σύνθημα «ΟΧΙ στο διχασμό ΝΑΙ στην ευρώπη και στο ευρώ»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ