Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξύπνησαν οι μνήμες της Γενοκτονίας των Ποντίων στην εκδήλωση του «Μ.Α.Σ. Καλλιθέα»

Ο Μ.Α.Σ. Βέροιας «Η Καλλιθέα» τίμησε σήμερα το απόγευμα την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με ένα αφιέρωμα με ήχο, εικόνα και μνήμες. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χώρο Τεχνών τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο Περιφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της πόλης...
περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και εκατοντάδες κόσμου που γέμισαν την αίθουσα. 
Το παρών έδωσαν και τα μέλη του ιδρύματος Παναγία Σουμελά, καθώς και ο πρόεδρος Γεώργιος Τανιμανίδης, που αφού παρέθεσε μια εμπεριστατωμένη ομιλία για τη Γενοκτονία, δέχθηκε τιμητική διάκριση.
Ακολούθησαν ποντιακά τραγούδια από τη Χορωδία Συλλόγου Φίλων Παράδοσης Πόντου - Θράκης - Μικράς Ασίας «οι Αλησμόνητες Πατρίδες» υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κου Βασίλη Φωτιάδη, καθώς και ποντιακοί χοροί.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης και ο κ. Σοφιανίδης που μετέφερε και το μήνυμα του Δημάρχου. Κοινός τόπος όλων, πως η αναγνώριση της Γενοκτονίας θα αποτελέσει την ελάχιστη απόδοση της δικαιοσύνης για τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Εξάλλου η καλύτερη τιμή είναι η μνήμη... Και αυτός ήταν και ο σκοπός της εκδήλωσης.






ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ