Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ένας υπέροχος παραμυθάς «Ποιητιτής» έρχεται στη Βέροια

Ένας παραμυθάς «Ποιητιτής» με… «μύθους που σκαρώσαν παραμύθι» έρχεται αύριο Κυριακή στη Βέροια, στο «Εκκοκιστήριο Ιδεών» από το παιδικό θέατρο «Σκοινί - Κορδόνι». Ένας καλόκαρδος και πανέξυπνος παραμυθάς, αγαπημένος όλων των παιδιών του κόσμου, που τον λένε «Ποιητιτή» και όταν διηγείται τα παραμύθια του, ρωτάει όλο «Τι;», έρχεται την Κυριακή στη Βέροια, στο φιλόξενο χώρο του «Εκκοκιστηρίου Ιδεών» (Θεσσαλονίκης 67), για μια και μόνο εμφάνιση.

Ο «Ποιητιτής» είναι ο πρωταγωνιστής σε μια έξυπνη, πρωτότυπη, χαρούμενη, διασκεδαστική αλλά και διδακτική παράσταση, που παρουσιάζει η ομάδα παιδικού θεάτρου «Σκοινί-Κορδόνι» από τη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση έχει τον τίτλο «O Ποιητιτής και…οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι» και είναι μια σειρά από μουσικές παραμυθοιστορίες, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, μύθους με νόημα και διηγήσεις με τη συμμετοχή των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση !!! 

Οι τρείς αυτοτελείς ίστορίες-μύθοι του «Ποιητιτή», πραγματεύονται τις αξίες της ευγένειας, της αλληλοβοήθειας, της πίστης, της επιμονής, της φιλίας και του σεβασμού. Εξελίσσονται στη σκηνή του θεάτρου, με διαδραστικά παιχνίδια μαζί με τα παιδιά, ώστε να συμμετέχουν στα παραμύθια με ήχους, ρυθμούς και δράσεις. Με διάθεση και πρωτοτυπία, έχοντας βαλίτσες γεμάτες με μουσικά όργανα, ντυμένοι με κοστούμια και καπέλα, τραγουδώντας τραγούδια, με κωμική διάθεση και με μικρά αποστάγματα σοφίας, οι τέσσερις ηθοποιοί-μουσικοί της παράστασης, περνούν απο την πραγματικότητα στην φαντασία, μεταμορφώνονται διαρκώς και χέρι-χέρι με τα παιδιά ανακαλύπτουν γιατί αξίζει να διαθέτει κανείς καλοσύνη... 

Πρόκειται για μια παράσταση που παρουσιάζεται από το 2010, σε διαφορετικές εκδοχές, έχοντας κερδίσει πολλά κολακευτικά σχόλια και επαίνους. Από τότε έχει ταξιδέψει με επιτυχία σε παιδικά θέατρα της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών, σε αίθουσες και αυλές σχολείων και αίθουσες εκδηλώσεων. Η ίδια παράσταση έχει λάβει μέρος σε προγράμματα Δήμων και Πολιτιστικών Συλλόγων, ενώ η ομάδα έχει συνεργαστεί για θεατρικές δράσεις και παραστάσεις με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, την Ονειρούπολη Δράμας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πρέβεζας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, την «Παραθινούπολη» του Δήμου Καλαμαριάς, την Αντιδημαρχεία Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης , το ΝΙFF, το ΙΚΕΑ, το Cosmos, τον Αρμενιστή, το Μύλο των Ξωτικών κ.α Η παράσταση στη Βέροια, θα αρχίσει στις 12,00 το μεσημέρι της Κυριακής, στο “Εκκοκιστηρίου Ιδεών” (Θεσσαλονίκης 67 - Parking αντιπροσωπεία Γεωργιάδη). 

Διάρκεια παράστασης: 1.15’ Γενική Είσοδος: 5 Ευρώ Πληροφορίες: τηλ: 6972440721 και 6973332783 

Συντελεστές παράστασης: Κείμενα-Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου Ερμηνεύουν-τραγουδούν-χορεύουν και παίζουν ζωντανά μουσική: Λένα Πετροπούλου, Λένια Κοκκίνου, Δρόσος Ιωάννης, Τάσος Παπαδόπουλος Σκηνικά : Άννα Γαλοπούλου, Γεώργιος Δερνίκας Κοστούμια: Άννα Γαλοπούλου Πρωτότυπη μουσική: Ζωή Κατσιλέρου Γραφιστική Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Δερνίκας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ