Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Τσίπρας, ο Λαπαβίτσας και η ερώτηση του Χατζηνικολάου

Στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε και το όνομα του Βουλευτή Ημαθίας Κώστα Λαπαβίτσα. Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν ξεκάθαρη και έφερε σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες και να μην πολώσει περισσότερο το πολιτικό κλίμα. Η στιχομυθία των δύο αντρών ήταν η εξής: 

«Κύριε Τσίπρα, υπάρχει το σενάριο των πρόωρων εκλογών στην ατζέντα σας»; 
«Όχι, δεν υπάρχει σας το ξεκαθαρίζω. Έχουμε νωπή λαϊκή εντολή, την οποία και θα τιμήσουμε. Είμαι πεπεισμένος πως θα βρεθεί συμφωνία με τους εταίρους. Αυτήν την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι 15 μονάδες μπροστά, αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει για εμάς κίνητρο για να διευρύνουμε την διαφορά. Στο φινάλε τι θα κερδίσουμε εμείς από τις πρόωρες εκλογές;»
«Θα σας απαντήσω κύριε πρόεδρε στο ερώτημά σας. Και ασφαλώς θα κερδίσετε, γιατί θα πάρετε μια πιο μεγάλη κυβερνητική πλειοψηφία και έτσι θα έχετε την δυνατότητα να έχετε πιο συμπαγής ομάδα. Υπάρχουν φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σαν και αυτή του κυρίου Λαπαβίτσα που μιλάνε ξεκάθαρα για ρήξη με τους εταίρους».
«Θα μου επιτρέψετε κύριε Χατζηνικολάου, όταν αυτές οι «φωνές» μιλάνε για ρήξη, δεν σημαίνει ότι την επιθυμούν κιόλας. Αναφέρουν πως μπορεί να υπάρξει και αυτό το σενάριο. Δεν σημαίνει όμως πως αυτό πραγματικά θέλουν» ήταν η διπλωματική απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα του γνωστού δημοσιογράφου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ