Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνεδρίασε στη Βέροια η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων

Στη Βέροια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων). Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια που απειλεί την ελληνική κτηνοτροφία με αφανισμό, καθώς και η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης. Αφήνουν επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβούν σε πανελλήνια κινητοποίηση αν δεν εισακουσθεί το αίτημά τους...
για άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Παράλληλα, μετά από πρόταση του προέδρου των Αιγοπροβατρόφων της Ημαθίας, κυρίου Στέργιου Κύρτσου, είναι πολύ πιθανό οι πανελλήνιες εκλογές της ΠΕΚ να διεξαχθούν στην πόλη της Βέροιας, στο τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου!
Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για τις υπολειπόμενες πληρωμές της εξισωτικής ενίσχυσης (των ετών 2013 και 2014), του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68), της ενιαίας ενίσχυσης και των βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των βοσκοτόπων.

Τις ομόφωνες προτάσεις της ΠΕΚ, καθώς και το αίτημα για τη συνάντηση, θα τις μεταφέρει ο κ.Καμπούρης στην προαναφερθείσα σύσκεψη της επιτροπής κατανομής βοσκοτόπων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

"Σε περίπτωση άρνησης του υπουργού για συνάντηση, εξουσιοδοτήθηκα να ορίσω ημερομηνία πανελλήνιας κινητοποίησης, είτε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) είτε στο υπουργείο” σημείωσε ο κ.Καμπούρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ