Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

10 λόγοι που οι Bεροιώτες ανυπομονούν για την Καθαρά Δευτέρα

Σε λίγα εικοσιτετράωρα φτάνουν τα Κούλουμα! Αυτή η μέρα δεν είναι σαν τις άλλες. Σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε: την κατατάσσουμε στις καλύτερες ημέρες του χρόνου. Οι λόγοι περνάνε από τα χείλια: Φωνές, γέλια και υπέροχες γεύσεις, γεμίζουν την Καθαρά Δευτέρα. Και θα γίνουμε πιο αναλυτικές. Ανυπομονούμε για την 23η Φεβρουαρίου και να γιατί:

1. Θα είναι ξεκούραστη Δευτέρα


Σχεδόν κάθε Δευτέρα του χρόνου γκρινιάζουμε, γιατί ξεκινάει μια νέα εβδομάδα, με υποχρεώσεις, δουλειά κλπ. Η Καθαρά Δευτέρα κάνει τη διαφορά, αφού είναι αργία και μια πολύ καλή ευκαιρία για τριήμερο.


2. Θα δούμε αγαπημένα πρόσωπα

Αυτή η μέρα δεν περνιέται σπίτι. Θέλει κόσμο και την έχουμε συνδυάσει με αγαπημένα πρόσωπα γύρω από το τραπέζι ή το τραπεζομάντιλο, στην εξοχή.

3. Το τραπέζι θα γεμίσει χρώματα

Τα καρό τραπεζομάντιλα θα βγουν στην επιφάνεια. Κόκκινο και άσπρο κατά προτίμηση. Την παλέτα του τραπεζιού θα γεμίσουν πολλά πολύχρωμα καλούδια: πιπεριές, ταραμάς, παντζάρι, ψάρι, τουρσί. 

4. Θα φάμε λαγάνα

Ζεστό, αχνιστό άζυμο ψωμάκι, ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ να σε φάμε! Τι ωραίες βούτες που θα κάνουμε στην ταραμοσαλάτα. Κανένα λουκάνικο, μόνο ψωμί και ταραμάς. 

5. ... και θαλασσινά λιγουρευτά

Εντάξει δυσκολευόμαστε να έχουμε συχνά στο τραπέζι μας, θαλασσινά καλούδια. Η Καθαρά Δευτέρα, μας κάνει με τον καλύτερο τρόπο, την υπενθύμιση ότι άδικα κατατάσσουμε το χταπόδι ή το καλαμάρι, στα δύσκολα φαγητά. Και επειδή υπάρχει και χρόνος μπορούμε να φτιάξουμε και ιδιαίτερες συνταγές για συνοδευτικό. 

6. Θα τσουγκρίσουμε με τσιπουράκι

Οι γευστικοί μεζέδες θέλουν και παρέα στο ποτήρι. Η μέρα επιβάλει τσίπουρο και η παρέα τσούγκρισμα. 

7. Θα φάμε σκορδαλιά χωρίς φόβο, με πάθος

Ε ναι! Δεν ντρεπόμαστε που το λέμε. Σε όσες από εμάς αρέσει η σκορδαλιά και περιοριζόμαστε όλο τον χρόνο, την Καθαρά Δευτέρα έρχεται η λύτρωση. Ποιος δεν τρώει σκορδαλιά τέτοια ημέρα; Είναι εξαίρεση! Βούτες και Άγιος ο Θεός.

8. ... και ελιές επίσης

Μπορεί το λάδι τυπικά να μην πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο μενού της Καθαράς Δευτέρας, όμως η ελιά είναι πρωταγωνίστρια. Άλλωστε, ξέρουμε ότι η ελιά γενικά κάνει καλό στις ηπατικές λειτουργίες, βοηθάει τα οστά, αλλά έχει επίσης αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

9. Ο Χαλβάς θα έχει την τιμητική του

Ήρθε από την Τουρκία και σύντομα κατέκτησε τις καρδιές μας. Ο χαλβάς, είναι το γλυκό της Καθαράς Δευτέρας και τον αγαπάμε τόσο για τη γεύση του όσο και για τη θρεπτική του αξία. Ταχίνι, ζάχαρη και νερό έχει κι όμως μας τρέχουν τα σάλια. Περιέχει φυτικές πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο και συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Δε θα ψάξουμε και πολύ. 

10. Θα γελάσουμε

Τέλος, ανυπομονούμε γιατί πιστεύουμε ότι δε θα λείψουν τα γέλια. Γι' αυτό τρέχουμε να πάρουμε χαρταετό, που ξέρουμε ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση. Αμόλα καλούμπα και καλά κούλουμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ