Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Εν αναμονή της προσφυγής Σκουμπόπουλου στο δήμο Βέροιας

ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ, ΛΕΤΕ Η ΒΕΡΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ;
Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 δείχνουν να μην έχουν τελειώσει ακόμη, καθώς υπάρχουν δήμοι, όπως της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης και της Βέροιας, οι οποίοι αναμένουν ακόμα την απόφαση του ΣτΕ. Με την απόφαση αυτή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνουν επαναληπτικές εκλογές και σε αυτούς του δήμους. Συγκεκριμένα, για τον Δήμο Βέροιας, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εξετασθεί η ένσταση του κυρίου Σκουμπόπουλου, η οποία ζητάει την ακύρωση των εκλογών της 16ης Μαΐου...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», θα έχει στο πλευρό του ισχυρή νομική υποστήριξη και όπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, είναι αρκετά αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να κερδίσουν την θετική απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου. 

Ο κ. Σκουμόπουλος προχώρησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα των εκλογών. Αναμένεται, λοιπόν, να δούμε την έκβαση αυτής της υπόθεσης που μονοπωλεί το ενδιαφέρον τόσο των άμεσα εμπλεκομένων, όσο και των κατοίκων της Βέροιας ακόμα και οκτώ μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλους τρεις δήμους, οι ενστάσεις των υποψηφίων έγιναν δεκτές. Ο λόγος γίνεται για τους 3 δήμους της Αττικής και τα Τμήματα Καισαριανής, Τροιζηνίας και Μάνδρας. Η Περιφέρεια Αττικής προκήρυξε έπειτα από απόφαση των Διοικητικών Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς άνοιγμα των κάλπεων την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά, με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη ο Ηλίας Σταμέλος (υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ) δήμαρχος Καισαριανής παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο από τον έως το Σάββατο δήμαρχο Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ). 


Στον δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β' Κυριακή και 47,37% την α' Κυριακή των εκλογών.

Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας - που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές, νέα δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας είναι η Ιωάννα Κριεκούκη έπειτα από την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των επαναληπτικών εκλογών. Ο συνδυασμός της κ. Κριεκούκη συγκέντρωσε 4773 ψήφους, κερδίζοντας με ποσοστό 51,06% και ο Γιώργος Δρίκος συγκέντρωσε 198 ψήφους λιγότερους (4575 ψήφοι) που αντιστοιχεί σε ποσοστό 48,94%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ