Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καταχειροκροτήθηκε η «Εύξεινος Λέσχη Βέροιας» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου...

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ιδρύθηκε το 1955 από Ημαθιώτες ποντιακής καταγωγής. Πολλά και φιλόδοξα ήταν τα όνειρα των ιδρυτικών της μελών με κύριο στόχο τη διατήρηση της προγονικής μας κληρονομιάς. Ξεκίνησαν όμως το έργο τους, όταν ο φανατισμός και το μίσος μεταξύ των Ελλήνων, - μελανά κατάλοιπα του ξενοκίνητου αλληλοσπαραγμού – δημιούργησαν λογής – λογής δυσκολίες στην πολιτιστική δραστηριότητα, πριν ακόμη κλείσουν αυτές οι πληγές του εμφυλίου ήρθε η γνωστή επταετία των συνταγματαρχών να επιδεινώσει την κατάσταση. Στο διάστημα αυτό η Εύξεινος Λέσχη, παρά το ζωηρό ενδιαφέρον των εκπροσώπων της, δεν πρόσφερε όσο θα έπρεπε.
Με το πρώτο δειλό μεταπολιτευτικό χαμόγελο, μέσα σε βαρύ επίσης κλίμα, ξεδίπλωσε τα φτερά της θέλοντας να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Η παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής διαρκώς βελτιώνεται. Σήμερα, κατά κοινή ομολογία, είναι ένα από τα πλέον δραστήρια ποντιακά σωματεία με πάρα πολλές εκδηλώσεις, υψηλού επιπέδου, εντός και εκτός της χώρας. Με τα αεικίνητα συγκροτήματα της πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις σε πολλές χώρες ενώπιον χιλιάδων αποδήμων Ελλήνων που νοσταλγούν τη φωνή της πατρίδας. Το έργο της δεν περιορίζεται μόνο στους λεβέντικους χορούς, τα όμορφα τραγούδια και τη γοητευτική λύρα. Εκτείνεται και αγκαλιάζει την πνευματική κληρονομιά του ποντιακού ελληνισμού, την πεμπτουσία, το άλλας της παράδοσης. Η προσφορά της και σε άλλους τομείς μείζονος σημασίας είναι αξιόλογη. Μέσα στο γενικό υποτονικό κλίμα της εποχής, ενόψει μάλιστα της παγκοσμιοποίησης, εξακολουθεί και δίνει αδιάκοπα τη μάχη για τις αρχές, τις αιώνιες αξίες του οικουμενικού μας πολιτισμού.

Η χθεσινή εμφάνιση της «Εύξεινος Λέσχη Βέροιας» στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, ήταν πραγματικά συγκλονιστική καθώς σύσσωμα τα μέλη του συλλόγου παρέλασαν με περίσσιο καμάρι μπροστά από το κοινό της Βέροιας, το οποίο τους επιβράβευσε με το ζεστό χειροκρότημά του!!!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:









ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ