Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μουσείου Αρμάνικης Μουσικής ετοιμάζει ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας

Τα ενδιαφέροντα του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας παρουσιάζουν μία διόλου στατική αντιμετώπιση της παράδοσης και ένα προφανές παράδειγμα αυτής της στάσης είναι το νέο εγχείρημα που έχει αναλάβει, τη δημιουργία του «Μουσείου Αρμάνικης Μουσικής». Η έλλειψη μίας ολοκληρωμένης μουσικής έκθεσης που όχι μόνο θα δύναται να συγκεντρώνει όλο το αρχειακό υλικό που αφορά στο βλάχικο τραγούδι ......προβάλλοντάς το σε δημόσια θέση αλλά και θα το πλαισιώνει από βάσιμες ιστορικές παραπομπές, γέννησε στα μέλη του Συλλόγου την ανάγκη για δημιουργία αυτού του Μουσείου.

Η βασική ιδέα ορίζει πως το "Μουσείο Αρμάνικης Μουσικής" θα συνδυάζει την ατόφια παράδοση, μέσω της δημιουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, μέσω του Ηλεκτρονικού Μουσείου. Με άλλα λόγια, το αξιόλογο σε αυτό το εγχείρημα βρίσκεται στο γεγονός πως η αρχειοθήκη που πρόκειται να δημιουργηθεί, αφενός θα διαφυλάσσει ένα τεράστιο κεφάλαιο της βλάχικης πολιτισμικής κληρονομιάς, δηλαδή τη μουσική, και αφετέρου θα δίνει σε αυτό μία νέα ολοκληρωμένη υπόσταση. Η συλλογή όλου του μουσικού αρχείου θα περιλαμβάνει δισκογραφικές δουλειές επαγγελματιών, προσωπικές συλλογές με ανέκδοτες ηχογραφήσεις και νέο μουσικό υλικό που θα προκύψει μέσω της επιτόπιας μουσικής καταγραφής. Ως πρώτο βήμα, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από χίλια (1000) τραγούδια.

Τέλος, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και δεδομένου πως μόνο η συλλογική δουλειά δύναται να το καταφέρει, συνιστούμε σε όλους όσους κατέχουν προσωπικό μουσικό - ή σχετικό - αρχείο να ενισχύσουν την προσπάθειά μας διαθέτοντάς το.

Τρόποι επικοινωνίας:
α. Αποστολή των προσωπικών σας στοιχείων στο e-mail : vlahoi.verias@gmail.com

β. υποβολή στοιχείων στη φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα συντονισμού του μουσείου ( Μουσείο Αρμάνικης Μουσικής ή The Aromanian Music Museum Project - αναζήτηση στο Google )

γ. τηλέφωνα: Τάκης Καραγιάννης 6972308797

Πίσκος Δημήτρης :6931431514

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ