Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καταστηματάρχες της Βέροιας: «Προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα των μαγαζιών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο επιμελητήριο της Ημαθίας, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των καφετεριών, κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Τον λόγο πήρε αρχικά ο νέος πρόεδρος κύριος Κώστας Σαμανίδης, ο οποίο μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα των τραπεζοκαθισμάτων και ότι κάποιοι επιχειρηματίες παρανομούσαν προκλητικά όλα αυτά τα χρόνια μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν το προσωπικό τους συμφέρον...
Από την πλευρά της, η γραμματέας του σωματείου κυρία Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, τόνισε πως θα πρέπει οι καταστηματάρχες να λειτουργούν με σύννομο τρόπο και ότι χρειάζεται μια συλλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων για την βελτίωση της ποιότητας στον χώρο της εστίασης.

Οι Ιδιοκτήτες των καφέ μπάρ της Βέροιας αποφάσισαν ομόφωνα ότι:

1) Θα πραγματοποιηθεί αίτημα στον Δήμο για καταβολή τέλους αναλογικά με την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος (π.χ. άδεια τραπεζοκαθισμάτων, μουσικών οργάνων, Α.Ε.Π.Ι., κλπ.)


2) Υποστήριξη μελών Σωματείου (δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές)

3) Ετήσια Συνδρομή (ορίστηκε στα 50 ευρώ)

4) Οριοθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων με κίτρινη γραμμή!!!

5) Ανοιχτή Διαβούλευση με το δήμαρχο, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και τα μέλη του Σωματείου δυο φορές το χρόνο 

6) Στέγαση γραφείων του Σωματείου

7) Live (συνεργασία με την αστυνομία και έλεγχος για νομιμότητα / άδειες μουσικών οργάνων, κλπ.)

8) Ετήσιος χορός Σωματείου

Επίσης αποφασίστηκε σε συνεργασία με το δήμο, τον Εμπορικό Σύλλογο, και τα Σωματεία γενικότερα, να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον για την διοργάνωση εκδηλώσεων Καρναβαλιού - παρέλαση (π.χ. πεζόδρομος Έλλης, Πλατεία Δημαρχείου, αγορά, κλπ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ