Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΔΕΙΤΕ: Οι μικρές Λαζαρίνες της Θρακικής εστίας στους δρόμους της Βέροιας

Με επιτυχία έγινε η αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» από τη Θρακική Εστία Βέροιας, το Σάββατο του Λαζάρου, στις 12 Απριλίου 2014. Οι μικρές «Λαζαρίνες», κορίτσια ηλικίας 5 έως 12 ετών, ντυμένες με την παραδοσιακή θρακιώτικη φορεσιά, κρατώντας σα λάβαρο μια αυτοσχέδια κούκλα, το «Λάζαρο», και με καλαθάκια στα χέρια φορτωμένα με λευκές και μωβ πασχαλιές, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βέροιας τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου και μοιράζοντας τα ανοιξιάτικα λουλούδια.

Έφεραν το μήνυμα της Ανάστασης του Λαζάρου, του αγαπημένου μαθητή του Χριστού, αλλά και της ανάστασης της φύσης και των ανθρώπινων ψυχών και ευχήθηκαν σ’ όλους «Καλό Πάσχα». 

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του εθίμου, τα παιδιά που πήραν μέρος και τους γονείς τους, την κ. Ανθούλα Τενεκετζόγλου, που είχε την ευθύνη της ομάδας των καλαντιστών, τον Γιάννη Λίτο, που συνόδευε με το ακορντεόν και τη Βαρυτίμη Αποστόλου με το τουμπερλέκι.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας, που εγκάρδια αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, δείχνοντας ότι και οι ίδιοι τους είναι λάτρεις της πολιτιστικής μας παράδοσης.



Ευχόμαστε σ’ όλους «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»! 

Με τιμή 
Για το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Βέροιας 
Βακάλης Στάθης 
Πρόεδρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ