Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσκεψη στη Βέροια μαθητών Λυκείων του Δήμου Άργους - Μυκηνών

Την φιλοξενία του Δήμου της Βέροιας απόλαυσαν την περασμένη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, οι τελειόφοιτοι μαθητές τριών Λυκείων του Δήμου Άργους – Μυκηνών, που επισκέφθηκαν την περιοχή στο πλαίσιο της αδελφοποίησης που ισχύει από το 2013 μεταξύ των Δήμων. Επρόκειτο για, το 2ο και 3ο ΓΕΛ καθώς και το ΕΠΑΛ Άργους, με συνολικά 244 μαθητές και 13 συνοδούς καθηγητές, που συνόδευε επίσης εκ μέρους του Δήμου Άργους – Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δ. Άργους κ. Νίκος Γκαβούνος.

Οι μαθητές, μετά την επίσκεψη τους στα αρχαιολογικά ευρήματα της Βεργίνας, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου όπου τους καλωσόρισαν η Δήμαρχος κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης.

Η Δήμαρχος Βέροιας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον αδελφό Δήμο Άργους όσο και στις διευθύνσεις των Λυκείων, για την επιλογή της Βέροιας μεταξύ των προορισμών της ετήσιας σχολικής εκδρομής και διαβεβαίωσε ότι η τοπική κοινωνία εκτιμά ιδιαίτερα την κίνηση αυτή που συμβάλει στην τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης έκανε ενημερωτική ομιλία για την ιστορία του τόπου και ειδικότερα για το κτίριο του Δημαρχείου από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Απ τη μεριά του ο εκπρόσωπος του Δήμου Άργους τόνισε ότι η αδελφοποίηση με τη Βέροια στοχεύει εκτός των άλλων και στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των νέων καθώς στόχος στα προσεχή χρόνια θα είναι να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ σχολείων των δυο Δήμων. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Γκαβούνος, χαιρόμαστε που πατάμε τα χώματα της Μακεδονίας και προσκυνάμε κάθε χρόνο τον τάφο του Φιλίππου, για να μεταλαμπαδεύουμε στις νεώτερες γενιές τα πανανθρώπινα μηνύματα του ελληνικού πολιτισμού που διαδόθηκαν από τον Μεγαλέξανδρο στα πέρατα της οικουμένης.

Η εκδήλωση τελείωσε με ανταλλαγή δώρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ