Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας ενθουσίασε το κοινό στον "Χώρο Τεχνών"

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, όπου οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων παρουσίασαν τη δουλειά τους. Χοροί από πολλές περιοχές του Ελληνισμού, χαριτωμένοι διάλογοι σε ντοπιολαλιά και εκφραστικά δρώμενα με λαογραφικά στοιχεία, έδωσαν μια παράσταση με ποικιλία που οδήγησε το κοινό ΄τόσο "Στα μονοπάτια της ζωής" (τίτλος της εκδήλωσης) όσο και στους δρόμους της παράδοσης.


Το Λύκειο των Ελληνίδων, ένας θεσμός μνημείο έτσι κι αλλιώς, έδωσε το παρόν και στις λεπτομέρειες αυτής της παραγωγής, με τις υπέροχες φορεσιές της ιματιοθήκης του και τα απαραίτητα για την παράσταση αντικείμενα οικοσκευής της συλλογής του, που είναι μουσειακής αξίας.

Η προσφορά των δύο χοροδιδασκάλων , Ζωής Βεσυροπούλου και Κώστα Νικολαϊδη, τόσο στην συνολική διοργάνωση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος όσο και στην προετοιμασία των χορευτών, ανταμείφθηκε με ολόθερμα χειροκροτήματα από το κοινό που κατέκλυσε το θέατρο. Εξαιρετική και η ορχήστρα που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, ανταποκρινόμενη απόλυτα στις απαιτήσεις του ηχοχρώματος της μουσικής κάθε περιοχής.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Λαδά.
Πάντα τέτοια....

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ