Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ναι, υπάρχει φιλότιμο στη Βέροια: Παράτησε τον γάμο, για να βοηθήσει έναν παραπληγικό!

«Η νοσηλευτική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα»
Μια συγκλονιστική και άκρως συγκινητική πράξη έκανε ένας νοσηλευτής που εργάζεται ως προϊστάμενος στο Γηροκομείο της Βέροιας. Δε δίστασε να παραμερίσει μια πολύ προσωπική του υπόθεση, μόνο και μόνο για να σταθεί στο πλευρό ενός ανήμπορου συνανθρώπου του. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καζαντζίδης, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει την ζωή του στην υπηρεσία της νοσηλευτικής φροντίδας, το Σάββατο 28 Απριλίου και ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στο γάμο πολύ κοντινού συγγενικού του προσώπου, αποφάσισε τελευταία στιγμή να κάνει εκείνο που του υπαγόρευε η καρδιά του.
Λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Συμπρωτεύουσα, δέχθηκε ένα ξαφνικό τηλεφώνημα για ένα έκτακτο περιστατικό. Ένας 52χρονος παραπληγικός, κατάκοιτος εκ γενετής, χρειαζόταν επειγόντως την πολύτιμη βοήθειά του. Χωρίς δεύτερη σκέψη, παράτησε το γάμο και έτρεξε άμεσα να βοηθήσει. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και ο άνδρας είναι μια χαρά στην υγεία του. Μπορεί στο γάμο του αγαπημένου του ξάδερφου να καθυστέρησε, ωστόσο η μεγαλύτερη επιβράβευσή του ήρθε μέσα από το χαμόγελο του ασθενή, ο οποίος να σημειωθεί πως δεν μπόρεσε να μιλήσει ποτέ στη ζωή του.
veriotis.gr επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του Γηροκομείου Βέροιας και μας τόνισε τα εξής:
«Ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση βλέποντας το χαμόγελο αυτού του ανθρώπου. Μπορεί να μην έχει καταφέρει να μιλήσει ποτέ στην ζωή του, ωστόσο η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Δε σας κρύβω πως εκείνη την στιγμή ανατρίχιασα, γιατί είδα έναν άνθρωπο που υποφέρει να ξαναβρίσκει την ισορροπία του. Αυτό που συνειδητοποίησα για μια ακόμη φορά στην ζωή μου είναι ότι η νοσηλευτική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα. Τόσο στις ιατρικές υπηρεσίες, όσο και στο Νοσοκομείο, στο Γηροκομείο και στις ιδιωτικές κλινικές μας, υπάρχουν δεκάδες νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν το δικό τους προσωπικό αγώνα για να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των αδύναμων συνανθρώπων τους. Τους αξίζουν πολλά θερμά συγχαρητήρια και να είναι υπερήφανοι που υπηρετούν τη νοσηλευτική επιστήμη. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους εκείνους τους... αφανείς ήρωες, οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στο Γηροκομείο Βέροιας και στέκονται δίπλα στην τρίτη ηλικία!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ