Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αναλαμβάνει η Ναουσαία Ελένη Χατζηιωάννου, ο οποία ετοιμάζεται να διανύσει 35 χιλιόμετρα στη Βόρεια Κένυα, με έναν ιδιαίτερα σημαντικό σκοπό: Τη συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκευή γεώτρησης νερού στην περιοχή Baragoi.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου 2026 και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν από χωριό σε χωριό, γνωρίζοντας από κοντά τους κατοίκους και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της περιορισμένης πρόσβασης σε καθαρό νερό.
Όπως εξηγεί η ίδια, δεν πρόκειται για κάποιον αθλητικό αγώνα ή μια προσωπική δοκιμασία αντοχής, αλλά για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ουσιαστικής προσφοράς.
«Δεν πρόκειται για αγώνα ή προσωπική πρόκληση. Σκοπός είναι να περπατήσουμε από χωριό σε χωριό, να συναντήσουμε τους ανθρώπους που θα ωφεληθούν από το έργο, να ακούσουμε τις ιστορίες τους και να μεταφέρουμε την πραγματικότητα της περιοχής σε όσους θα μας ακολουθήσουν μέσα από τα social media», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η κατασκευή μιας γεώτρησης που αναμένεται να εξασφαλίσει αξιόπιστη πρόσβαση σε νερό για περίπου 5.450 ανθρώπους. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη, καθώς θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων, αλλά και το τοπικό σχολείο, το κέντρο υγείας και τις οικογένειες κτηνοτρόφων.
Παράλληλα, η γεώτρηση θα υποστηρίξει μελλοντικές δράσεις παραγωγής τροφίμων, μεταξύ των οποίων και το Πρόγραμμα Περμακουλτούρας που σχεδιάζεται στο Κέντρο Κοινότητας του οργανισμού Routes for Good.
Στο πλευρό της κ. Χατζηιωάννου θα βρίσκονται δύο φίλες και υποστηρίκτριες του οργανισμού, η Αγγελική Καλαντζοπούλου και η Εύη Μαργώνη, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην τριήμερη πεζοπορία.
Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι συμμετέχοντες φιλοδοξούν να αναδείξουν τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων και να κινητοποιήσουν ανθρώπους που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην υλοποίηση του έργου.
Τριάντα πέντε χιλιόμετρα περπάτημα, με έναν στόχο που ξεπερνά κατά πολύ την απόσταση: Να αποκτήσουν χιλιάδες άνθρωποι πρόσβαση σε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής, το νερό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Κώστας Στεργιόπουλος. O εκλιπών υπήρξε ιστορικός ιδιοκτήτης του καφέ ΚΑΜΕΛΟΤ στην
-
Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του 62χρονου στη Ρόδο, που αναζητούνταν το πρωί της Τετάρτης 14/10 στην περιοχή Στεγνά
-
Θλίψη σκόρπισε στην Ημαθία η είδηση του θανάτου της Χριστίνας Κοσμίδου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω
-
Με ένα υπέροχο party στον πεζόδρομο της Παναγή Τσαλδάρη, έξω από τα νέα γραφεία της εταιρείας, το Energy+ Βέροιας γιόρτασε τα εγκαίνιά του,
-
«Δεν υπάρχει σεβασμός στις οικογένειες, είμαστε μόνοι μας» Με την κατάθεση του Χρήστου Τηλκερίδη, πατέρα του Άγγελου
-
Τα πρώτα χιόνια της φετινής περιόδου έκαναν την εμφάνισή τους στο Βέρμιο, ντύνοντας στα λευκά τις ψηλότερες κορυφές του βουνού και
-
Έχουμε δει στο παρελθόν πολίτες να φυτεύουν λουλούδια σε λακκούβες για να είναι ορατές από τους οδηγούς και να μην πέσουν μέσα αλλά
-
Ένα όμορφο φωτογραφικό στιγμιότυπο από το καλοκαίρι του 1995 στη Βέροια έφερε ξανά στο προσκήνιο ο γνωστός λογιστής Στέργιος
-
«Δεν έπεφτε καρφίτσα» και τις δύο ημέρες - Η διασκέδαση ξεκινάει από τις 12 το βράδυ και ολοκληρώνεται το πρωί
-
Γιατί μπαίνει ο θάνατός της στο «μικροσκόπιο» των αρχών Μία περίεργη υπόθεση θανάτου μιας γυναίκας 51 ετών κατά τη διάρκεια





Από τα Λευκάδια είναι το νερό ;
ΑπάντησηΔιαγραφή