http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αντιπολεμική συγκέντρωση στο κέντρο της Βέροιας

Αντιπολεμικό μήνυμα με επίκεντρο την ειρήνη, την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και την καταδίκη της πολεμικής εμπλοκής έστειλε η ΕΛΜΕ Ημαθίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2026, στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

Η κινητοποίηση εντάχθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Αντιπολεμικής Ημέρας Δράσης, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες να πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στη Βέροια, η διαμαρτυρία είχε στατικό και σιωπηρό χαρακτήρα, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις και να ζητούν τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα στη Δυτική Ασία.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και η στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην περιοχή. Παράλληλα, ασκήθηκε κριτική στην εμπλοκή κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής, στις πολεμικές εξελίξεις.

Οι διοργανωτές, μέσα από το κάλεσμά τους, ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης του διεθνούς αντιπολεμικού κινήματος, υποστηρίζοντας ότι οι κοινωνικές κινητοποιήσεις μπορούν να ασκήσουν πίεση για τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων, τη διακοπή της μεταφοράς όπλων και την προστασία των αμάχων.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου αποτέλεσε μια συμβολική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο της πόλης, με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη να σταματήσει η αιματοχυσία και να επικρατήσει η ειρήνη στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πολεμικές συγκρούσεις.










6 σχόλια:

  1. Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που μαζεύτηκαν , δέκα άτομα και ένα σκυλί δε λέγεται συγκέντρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την κατοχή στην Κύπρο καμία σημαία;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε εσένα να ξεκολλήσεις από τον καναπέ

      Διαγραφή
  3. Σήμερα έβγαλε ανακοίνωση το ''United States Department of State'' πως μετά την συγκέντρωση στην Βέροια η Αμερική αποφάσισε μαζί με το Ισραήλ να σταματήσουν κάθε εχθρική ενέργεια κατά της Παλαιστίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όμως αυτοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μένουν στην Βέροια.
    Αλλά το πιο οδυνηρό είναι πως η ΕΛΜΕ έχει χάσει την επαφή με τον ρόλο της, ακολουθώντας πιστά τις εντολές ΚΚΕ και μένοντας ακόμη στην εποχή του Στάλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το σημαντικότερο; υπάρχουν κι άλλοι πολλοί χειρότεροι που κυκλοφοροϋν ανάμεσά μας όπως εσύ!!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ