http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: «Όχι» σε διορισμένες διοικήσεις στον ΠΙΣ - Κάλεσμα ενότητας προς τους γιατρούς


Την έντονη ανησυχία του για τις κυβερνητικές κινήσεις που αφορούν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί, η νέα διοίκηση υπογραμμίζει τη σημασία της αυτοδιοίκησης και της ανεξαρτησίας των Ιατρικών Συλλόγων, ενώ απευθύνει κάλεσμα ενότητας προς όλους τους γιατρούς για την προάσπιση των θεσμικών τους δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ιατρικός κόσμος έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπος με δύσκολες προκλήσεις. Κάθε φορά, όμως, απέδειξε ότι διαθέτει την ωριμότητα, τη συνοχή και τη δύναμη να τις ξεπερνά. Το ίδιο απέδειξε και η πρόσφατη, σχεδόν καθολική συμμετοχή των ιατρών στις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων, επιβεβαιώνοντας ότι ο θεσμός παραμένει ζωντανός, δημοκρατικός και ισχυρός.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι αποτελούν ιστορικούς θεσμούς, θεμελιωμένους στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ανεξάρτητης εκπροσώπησης του ιατρικού κόσμου. Οι κατακτήσεις αυτές δεν είναι δεδομένες· αποτελούν καρπό πολυετών αγώνων και οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε.

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις κινήσεις του Υπουργείου Υγείας για την αντικατάσταση των αιρετών διοικήσεων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από διορισμένη διοικούσα επιτροπή. Αυτή η εξέλιξη συνιστά ευθεία παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση και την ανεξαρτησία των Συλλόγων, υπονομεύοντας ένα διαχρονικό θεσμικό κεκτημένο του ιατρικού κόσμου.

Η ανεξαρτησία και η αυτοτέλεια των Ιατρικών Συλλόγων δεν αποτελούν προνόμιο των διοικήσεών τους. Αποτελούν εγγύηση για κάθε γιατρό και για την ίδια την κοινωνία ότι η φωνή του ιατρικού σώματος θα παραμένει ελεύθερη, αδέσμευτη και δημοκρατικά νομιμοποιημένη.

Παράλληλα, οι Έλληνες ιατροί, μέσω των θεσμικών τους εκπροσώπων, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του CPME, που εκπροσωπεί τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρώπης, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τις αρχές της αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατικής λειτουργίας των Συλλόγων.

Η νέα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας καλεί όλους τους συναδέλφους να παραμείνουν ενωμένοι. Δεν είναι ώρα για διαχωρισμούς. Είναι ώρα να υπερασπιστούμε όσα με αγώνες κατακτήθηκαν και να οικοδομήσουμε έναν ακόμη πιο σύγχρονο, εξωστρεφή και ισχυρό Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

1 σχόλιο:

  1. Η Διοικούσα Επιτροπή που διορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας θα έχει σκοπό να προκηρύξει εκλογές ξεκαθαρίζοντας πρώτα το θέμα της συμμετοχής των ιατρικών συλλόγων σ’ αυτές.Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες εκλογές συμμετείχε το 30% των ιατρικών συλλόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ